Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
Radionica o satelitskom pracenju pomaka tla
napisao/la geof webmaster - Četvrtak, 26 Listopad 2017, 12:35
 

U organizaciji Hrvatskog povjerenstva za geodeziju i geofiziku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se radionica:

SATELITSKO PRAĆENJE POMAKA TLA UZROKOVANIH POTRESIMA I NEKIM DRUGIM PROCESIMA

u petak, 27. listopada 2017., 10 – 13 sati,

dvorana Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Strossmayerov trg 14 u Zagrebu.

 

Više o radionici u prilogu ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Dan Fakulteta - Svečana sjednica Fakultetskog vijeća
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 2 Listopad 2017, 10:24
 

Dana 29. rujna 2017. godine održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća kojom je obilježena 55. obljetnica samostalnog djelovanja Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon izvješća o radu Fakulteta u ak. god. 2016./2017. koje je podnio dekan prof. dr. sc. Damir Medak, dodijeljene su nagrade i pohvalnice za studentska postignuća kao i zahvalnice umirovljenim profesorima. Svim zaposlenicima, studentima i gostima Fakulteta uspješnu nadolazeću ak. god. 2017./2018. zaželio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

 
Slika GEOF webmaster
Natječaj za dodjelu poslijediplomske doktorske stipendije
napisao/la geof webmaster - Petak, 29 Rujan 2017, 10:09
 

Norwegian University of Life Sciences iz Osla objavilo je natječaj za dodjelu poslijediplomske doktorske stipendije iz područja gravimetrijske geodezije na temu: “Hydrological Models for Assessing Gravimetric Observations of Water Mass Fluctuations“. Zainteresirani mogu pogledati tekst natječaja koji se nalazi ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Obavijest o početku nastave na preddiplomskom studiju
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 25 Rujan 2017, 11:48
 

Dana 2. listopada 2017., s početkom u 9:00 sati, u predavaonici 119/I. kat, studentima I. godine preddiplomskog studija geodezije i informatike u ak. god. 2017./2018. održat će se uvodno predavanje.

Pozivamo Vas da budete nazočni uvodnom predavanju, kako bismo pozdravili nove studente i zaželjeli im uspješno studiranje te ugodan boravak na našem Fakultetu.

Originalnu obavijest možete preuzeti ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Geodetski fakultet dobio prvi Erasmus+ KA2 Sector Skills Alliances projekt na Svečilištu
napisao/la geof webmaster - Četvrtak, 14 Rujan 2017, 07:59
 

Na ovogodišnjem Erasmus+ Key Action 2 Sector Skills Alliances natječaju Izvršna agencija za edukaciju audio-vizualnu umjetnost i kulturu Europske komisije (EACEA) odabrala je za financiranje projekt EO4GEO kojeg je nositelj GISIG – Geographical Information Systems International Group iz Italije, a znanstveni i tehnički koordinator Katolički univerzitet Leuven iz Belgije. Hrvatski partner u ovom prestižnom konzorciju je Copernicus tim Geodetskog fakulteta, kojeg vodi prof. dr. sc. Željko Bačić. Realizacija EO4GEO projekta, vrijednog 3.876.045,00 €, započeti će 1. siječnja 2018. godine i trajati će 4 godine.

Zanimljivo je da je EO4GEO projekt jedini koji se na ovogodišnjem natječaju financira u području svemir – geoinformacije (ukupno samo pet projekta u šest područja), kao i da je ovo prvo sudjelovanje jedne sastavnice Sveučilišta (prema prikupljenim informacijama) u Sector Skills Alliances projektu.

EO4GEO projekt, punim imenom „Towards an inovative strategy for skills development and capacity building in the space geo-information sector supporting Copernicus User Uptake“, realizirati će konzorcij 26 partnera iz 13 država EU koji dolaze iz akademske zajednice te privatnog i javnog sektora koji su aktivni u edukaciji i treningu korisnika s naglaskom na svemirsko/geo-prostorni sektor. Konzorcije je podržan od strane jake skupine pridruženih partnera (22) koji se uglavnom sastoje od udruženja ili mreža koje su aktivne u istom području. Pridruženi partner iz Hrvatske je Hrvatska udruga poslodavaca – Udruga geodetske i geoinformatičke struke. Projekt je također podržan od strane Savjetodavnog Odbora, u kojem su predstavnici globalnih organizacija iz svemirskog i geoprostornog sektora kao što su ESA/ESRIN, NASA, JRC,UCGIS, Deloitte, AGORIA, BigKnowledge i OECD.

Cilj EO4GEO projekta je premostiti jaz u svemirsko/geoprostornom sektoru između potreba gospodarstva i profila kadrova koji izlaze iz obrazovnog sustava stvarajući jak savez dionika iz navedenog sektora i šire zajednice. Navedeno će se ostvariti razvojem novog obrazovnog okruženja koje će promicati shvaćanje i integraciju svemirsko/geo-prostornih podataka i servisa. EO4GEO će djelovati na multi- i interdisciplinarni način i primijeniti inovativna rješenja za edukacijske i trening aktivnosti. U tu svrhu će se definirati dugoročna i održiva strategija, razviti Body of knowledge za svemirsko/geo-prostorni sektor te razviti dinamička platforma s alatima za dizajn i razvoj serije kurikuluma različitog tipa i profila u sektoru, što se namjerava ostvariti tijekom četiri godine realizacije projekta.

 
Slika GEOF webmaster
Pozvana predavanja
napisao/la geof webmaster - Utorak, 29 Kolovoz 2017, 14:35
 

Pozivamo sve zainteresirane djelatnike i studente na pozvana predavanja koja će se održati 06. 09. 2017. u učioni 120 s temama:

  • Prof. Liqiu Meng - "From diverse geodata sources to diverse Maps" u 10 sati,
  • Prof. Temenoujka Bandrova - "3D Cartography" u 11 sati.