Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
Izbor prodekana za znanstveni rad i međunarodnu suradnju
napisao/la geof webmaster - Četvrtak, 20 Rujan 2018, 10:03
 

Izv. prof. dr. sc. Almin Đapo izabire se za prodekana za znanstveni rad i međunarodnu suradnju Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za mandatno razdoblje od jedne ak. god. 2018./2019.

Odluku možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Poziv na predavanje "Primjena satelitske radarske interfeometrije za praćenje pomaka i deformacija, od pomaka terena na većem prostornom obuhvatu do pomaka na izoliranim stambenim objektima"
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 19 Rujan 2018, 09:28
 

Pozivamo Vas na predavanje pod nazivom: "Primjena satelitske radarske interfeometrije za praćenje pomaka i deformacija, od pomaka terena na većem prostornom obuhvatu do pomaka na izoliranim stambenim objektima" koje će se održati u petak, 21. rujna 2018., s početkom u 12:00 sati, na Građevinskom fakultetu (Sveučilište u Zagrebu), u predavaonici 121, Kačićeva 26 (I. kat, glavna zgrada).

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Prezentacija LOCATA sustava
napisao/la geof webmaster - Utorak, 18 Rujan 2018, 11:18
 

U utorak 18. rujna 2018. godine s početkom u 12:00 sati, na srednjoškolskom igralištu preko puta Geodetskog fakulteta održati će se prezentacija LOCATA sustava.

LOCATA sustav je razvijen kao „lokalna autonomna terestrička replika GNSS-u“, osmišljena da bi se prevladala ograničenja GNSS-a i ostalih sustava za pozicioniranje, korištenjem vremenski sinkroniziranih primopredajnika nazvanih LocataLite, koji su formirani u LocataNet mrežu.

Prezentaciju LOCATA sustava održat će Katedra za Inženjersku geodeziju.

Veselimo se Vašemu dolasku!

 
Slika GEOF webmaster
7. radionica BESTSDI projekta u Tirani
napisao/la geof webmaster - Utorak, 18 Rujan 2018, 11:18
 

Od 10.-12. rujna 2018. godine održana je u Tirani, Albanija, osma radionica Erasmus+ Ka2 CBHE BESTSDI projekta. U organizaciji Građevinskog i Geološko-rudarskog fakulteta Politehničkog sveučilišta u Tirani te Šumarskog fakulteta Agronomskog sveučilišta u Tirani 40-tak sudionika radionice razmatralo je kurikulum Infrastrukture prostornih podataka razvijenog u okviru projekta i njegovu implementaciju na partnerskim fakultetima u akademskoj godini 2018./2019. te nastavak suradnje po završetku projekta razmatrajući konzorcijski sporazum i prijedloge projekata za novi projektni ciklus.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
V. radionica za strukovne nastavnike škola koje obrazuju tehničare geodezije i geoinformatike
napisao/la geof webmaster - Utorak, 18 Rujan 2018, 11:18
 

U Geodetskoj tehničkoj školi u Zagrebu 14. rujna 2018. godine održana je V. radionica Geodetskog fakulteta za strukovne nastavnike škola koje obrazuju tehničare geodezije i geoinformatike. Radionica je pokrenuta još 2013. godine i ove godine je okupila 27 nastavnika strukovnih predmeta iz svih škola koje obrazuju tehničare geodezije i geoinformatike u Hrvatskoj.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Obrana doktorskog rada Veljka Flege, dipl. ing. geod.
napisao/la geof webmaster - Petak, 14 Rujan 2018, 13:26
 

U petak 21. rujna 2018. godine s početkom u 12:00 sati, Veljko Flego, dipl. ing. geod., javno brani doktorski rad pod naslovom "Model integriranog upravljanja pomorskim i kopnenim područjima kao osnova interoperabilnosti upisnika".

Obrana će se održati u Vijećnici AGG fakulteta, Kačićeva 26, pred Povjerenstvom u sastavu:

  1. doc. dr. sc. Hrvoje Tomić
  2. prof. dr. sc. Siniša Mastelić Ivić
  3. dr. sc. Mario Mađer, Državna geodetska uprava, znanstveni suradnik

Više informacija možete pronaći ovdje.