Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
18. međunarodna multidisciplinarna znanstvena konferencija SGEM 2018
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 11 Srpanj 2018, 15:39
 

Od 30. lipnja do 9. srpnja 2018. održana je 18. međunarodna multidisciplinarna znanstvena konferencija SGEM 2018 u Albeni, Bugarska. Nagradu za najbolju prezentaciju istraživanja u kategoriji PhD Students dobio je naš djelatnik Dino Dobrinić za rad pod nazivom „Urban vegetation detection based on the land-cover classification of PlanetScope, RapidEye and WorldView-2 satellite imagery“, autora Gašparović, M., Dobrinić, D. i Medak, D.
Čestitamo Dinu Dobriniću na osvojenoj nagradi!

 
Slika GEOF webmaster
Dodjela Rektorove nagrade
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 11 Srpanj 2018, 10:03
 

Rektorove nagrade su dodijeljene na svečanosti kojoj su nazočili prorektori, dekani i prodekani fakulteta i akademija, profesori i studenti. Svečanost je održana na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 06. 07. 2018, a od prijavljena 283 rada, njih 172 je nagrađeno. Na svečanosti su bili nazočni prodekani i studenti Geodetskog fakulteta. U kategoriji a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora) rektorovu nagradu dobila je studentica Geodetskog fakulteta Marta Pokupić. Čestitamo studentici Marti Pokupić na osvojenoj nagradi.

 
Slika GEOF webmaster
2. BESTSDI ljetna škola održana u Splitu
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 11 Srpanj 2018, 10:03
 

U okviru Erasmus+ Ka2 „Western Balkans Academic Education Evolution and Professional’s Sustainable Training for Spatial Data Infrastructures – BESTSDI“ projekta u provedbi kojeg sudjeluje 11 sveučilišta iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Srbije (partnerske zemlje) te 5 sveučilišta iz Belgije, Makedonije, Njemačke i Hrvatske (programske zemlje), a čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu (Geodetski fakultet), od 26.-30. lipnja 2018. godine, na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, održana je 2. BESTSDI ljetna škola.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
7. međunarodna konferencija o kartografiji i GIS-u
napisao/la geof webmaster - Utorak, 26 Lipanj 2018, 08:28
 

U Sozopolu u Bugarskoj održana je 7. međunarodna konferencija o kartografiji i GIS-u. Matjaž Štanfel, student na doktorskom studiju na Geodetskom fakultetu, dobio je Nagradu mladom znanstveniku. Čestitamo!

 
Slika GEOF webmaster
SCERIN-6: Capacity Building Workshop on Earth System Observations
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018, 12:05
 

Od 11. do 14. lipnja 2018. Sveučilište u Zagrebu, zajedno s Geodetskim i Šumarskim fakultetom te Hrvatskim šumarskim institutom Jastrebarsko, domaćin je 6. Znanstvene konferencije regionalne SCERIN mreže za daljinska istraživanja i satelitska opažanja, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

SCERIN je jedna od regionalnih mreža programa globalnih opažanja šuma i dinamike zemljišnoga pokrova (The Global Observation of Forest and Land Cover Dynamics, GOFC-GOLD) sastavljena od znanstvenika i eksperata za daljinska istraživanja s područja središnje, istočne, jugoistočne Europe i područja oko Crnoga mora. Glavni ciljevi SCERIN mreže su promoviranje i koordinacija primjene satelitskih informacija o zemljišnom pokrovu u tom dijelu Europe pod rukovođenjem Američke svemirske agencije (NASA), Europske svemirske agencije (ESA), Sveučilišta Maryland iz Baltimorea i Karlovoga Sveučilišta u Pragu.

Više možete vidjeti OVDJE.

 
Slika GEOF webmaster
Trans-Atlantic Training - Zagreb 2018
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 6 Lipanj 2018, 15:36
 

Dana 7.-11. 06. 2018. godine na Geodetskom fakultetu održat će se Trans-Atlantic Training - Zagreb 2018 pod nazivom "Integration of Radar and Optical Remote Sensing in Studying Land Cover/Land Use Change" na kojem će sudjelovati 43 sudionika iz 15 država.

Predavanja i aktivnosti TAT-a bit će usmjerene na procjenu ekosustava (npr. šumski poremećaji, promjene na poljoprivrednom zemljištu) pomoću različitih vrsta senzora. Prvi se dio odnosi na SAR podatke - Sentinel-1. Primjena SAR podataka u dinamici ekosustava bit će prikazana tijekom teorijskih i praktičnih sesija. Drugi dio TAT-6 bit će tematski usredotočen na nove trendove optičke tehnologije daljinskog istraživanja, s naglaskom na misijama Landsat-8 i Sentinel-2.

Glavni cilj radionice Trans-Atlantic Training je obrazovanje studenata i mladih znanstvenika s naglaskom na praćenje promjena kopnenih područja i dinamike ekosustava metodama daljinskih istraživanja. Svrha TAT-a je rasprava o naprednim istraživačkim svemirskim metodama i tehnologijama između znanstvenika i studenata iz Europe i SAD-a.

Više informacija možete pronaći ovdje.