Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
Prof. emer. Miljenko Lapaine ICA Honorary Fellow
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019, 15:21
 

Prof. Emer. Miljenko Lapaine was elected as an Honorary Fellow of the ICA in recognition of his many outstanding contributions to the International Cartographic Association and for his exceptional promotion of cartography at international level.

 
Slika GEOF webmaster
Natječaj za dodjelu Nagrade Geodetskog fakulteta i Nagrade dekana Geodetskog fakulteta
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019, 13:37
 

U svrhu poticanja rada i zalaganja studenata u svladavanju nastavnog gradiva i postizanju što boljeg uspjeha u nastavi te u svrhu poticanja znanstvenog i kreativnog rada, studentima Geodetskog fakulteta dodijelit će se nagrade za postignut odličan uspjeh, odnosno za najbolje pisane radove.

Više o uvjetima natječaja možete pročitati ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Poziv na okrugli stol projekta GEOMSAT, petak, 12.7.2019. u 11 sati
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 10 Srpanj 2019, 06:34
 
Okrugli stol projekta "Istraživanje recentnih regionalnih i lokalnih geodinamičkih procesa na području Republike Hrvatske primjenom suvremenih satelitskih geodetskih metoda (GEOMSAT)" održat će se u petak, 12. srpnja 2019. s početkom u 11 sati u predavaonici 121 na 1. katu Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kačićeva 26. 
 
Cilj okruglog stola je upoznati zainteresiranu javnost i znanstvenu zajednicu o napretku i smjerovima projektnog istraživanja. Bilo bi nam zadovoljstvo da svojim dolaskom te sudjelovanjem u raspravi doprinesete uspješnoj realizaciji projekta "GEOMSAT". 
 
Više informacija na http://geomsat.geof.hr.
 
Slika GEOF webmaster
111. OGC Technical Committee + EO Summit + EO4GEO Progress Meeting
napisao/la geof webmaster - Nedjelja, 23 Lipanj 2019, 14:49
 

  

U Leuvenu, Belgija, od 24.-28 lipnja 2019. istovremeno se održavaju 111TH OGC TECHNICAL COMMITTEE, prvi eoSUMMIT i treći EO4GEO Progress Meeting. Navedena događanja okupiti će više od 300 stručnjaka koji će na navedenim skupovima raspravljati o različitim aspektima uporabe podataka i servisa opažanja zemlje iz svemira. Na navedenim skupovima, kao članovi EO4GEO konzorcija sudjeluju i predstavnici Geodetskog fakulteta, prof. dr. sc. Željko Bačić i doc. dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić. Više o navedenim skupovima možete naći na web stranicama http://ogcmeet.org/ i http://www.eo4geo.eu/eo-summit/ .

 
Slika GEOF webmaster
15th ICGC
napisao/la geof webmaster - Utorak, 18 Lipanj 2019, 08:38
 

Hrvatsko kartografsko društvo i Geodetski fakultet organiziraju 15. međunarodnu konferenciju o geoinformacijama i kartografiji od 26. do 29. 9. 2019. u Zagrebu, Vodnjanu, Puli, na Brijunima i u Veneciji. 

Detaljne informacije i prijave na www.kartografija.hr