Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
1st Western Balkan Conference on GIS, Mine Surveying, Geodesy and Geomatics
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 15 Listopad 2018, 14:58
 

1st Western Balkan Conference on GIS, Mine Surveying, Geodesy and Geomatics održana je u Tirani (Albanija) 3. i 4. listopada 2018. Konferencija je okupila brojne istraživače, eksperte, znanstvenike, profesore i druge osobe i institucije iz regije i Europe u svrhu rasprave i predstavljanja radova i inovativnih istraživačkih aplikacija za tematska znanstvena područja GIS-a, daljinskih istraživanja, geodezije, kartografije, rudarstva, geologije i dr. Konferenciju je organizirao Fakultet geologije i rudarstva (Faculty of Geology and Mining) Politehničkog Univeziteta u Tirani (Polytechnic University of Tirana) u suradnji s drugim nacionalnim institucijama i privatnim tvrtkama.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Generalna skupština Copernicusa Academy i Copernicus Relay-a 10.-11.10.2018.
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 10 Listopad 2018, 11:05
 

U Briselu se 10. i 11. listopada održava 2. Generalna skupština Copernicus Academy i Copernicus Relay predstavnika u organizaciji Europske komisije i Copernicus Support Office-a. Cilj ovog događanja je sagledati dosadašnje dosege promicanja Copernicus programa i dati daljnji poticaj jačanju svijesti o mogućnostima primjene podataka i servisa programa, odnosno njihovim koristima za korisnike diljem Europske unije i svijeta. Ispred Copernicus ureda Hrvatska koji je osnovan pri Geodetskom fakultetu skupu nazoči voditelj ureda prof. dr. sc. Željko Bačić. Više na http://copernicus.eu/copernicus-networks-general-assembly

 
Slika GEOF webmaster
Obrana doktorskog rada Dejana Lovrinčevića, dipl. ing. geod.
napisao/la geof webmaster - Petak, 5 Listopad 2018, 09:33
 

U petak 05. listopada 2018. godine s početkom u 12:00 sati, Dejan Lovrinčević, dipl. ing. geod., javno brani doktorski rad pod naslovom "Nova metoda automatskog izbora dubina na navigacijskim pomorskim kartama".

Obrana će se održati u Vijećnici AGG fakulteta, Kačićeva 26, pred Povjerenstvom u sastavu:

  1. prof. dr. sc. Stanislav Frangeš
  2. izv. prof. dr. sc. Robert Župan
  3. prof. dr. sc. Josip Faričić, Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Europska noć istraživača 28.09.2018.
napisao/la geof webmaster - Petak, 28 Rujan 2018, 10:25
 

Sveučilište u Zagrebu partner i jedan od glavnih organizatora Europske noći istraživača, dugogodišnje inicijative Europske komisije u području znanosti . Cilj  manifestacije jest popularizacija znanosti i rada istraživača među mlađom popularizacijom.

Europska noć istraživača održat će se ovog petka 28. rujna 2018. na Europskom trgu u Zagrebu od 17 do 22 sata.

Program je interaktivan, zabavan i zanimljiv. Agronomi će vas upoznati sa svijetom kukaca, a ferovci pozvati da se utrkujete s robotima!

Kemičari će eksperimentirati radeći slonovsku zubnu pastu, a kemijskom reakcijom možete napuhati balone!
Arheolozi će vas pozvati da skočite u prošlost, psiholozi provjeriti imate li potrebne osobine za rad na svemirskom brodu, a filolozi reći poneku o grčkom i latinskom!
Rudari će vas naučiti sve o eksplozivima te odakle dolazi nafta, a sa tekstilcima možete tkati na živom tkalačkom stanu i prirodnim bojilima bojati tkaninu!

Više informacija sadržano je u letku koji se nalazi ovdje

 
Slika GEOF webmaster
Ishodište Kloštar-ivanićkog koordinatnog sustava
napisao/la geof webmaster - Utorak, 25 Rujan 2018, 09:10
 

Obnovljena je spomen-ploča postavljena na starom franjevačkom samostanu kojom je obilježeno ishodište Kloštar-ivanićkog koordinatnog sustava. Svečano otkrivanje obnovljene spomen-ploče bit će u subotu, 29. 9. 2018. u 11:30 sati.

Dobro došli!

Prof. emer. Miljenko Lapaine

 
Slika GEOF webmaster
Obavijest o početku nastave na preddiplomskom studiju
napisao/la geof webmaster - Petak, 21 Rujan 2018, 12:14
 

Dana 1. listopada 2018., s početkom u 9:00 sati, u predavaonici 119/I. kat, studentima I. godine preddiplomskog studija geodezije i informatike u ak. god. 2018./2019. održat će se uvodno predavanje.

Pozivamo Vas da budete nazočni uvodnom predavanju, kako bismo pozdravili nove studente i zaželjeli im uspješno studiranje te ugodan boravak na našem Fakultetu.

Originalnu obavijest možete preuzeti ovdje.