Preskoči vijesti

  Vijesti

  Slika GEOF webmaster
  Oko znanosti prof. emer. Miljenko Lapaine
  napisao/la geof webmaster - Srijeda, 19 Veljača 2020, 09:03
   

   

  U petak 21. 2. oko 11:12 sati na prvom programu Hrvatskoga radija u emisiji Oko znanosti  prof. emer. Miljenko Lapaine govorit će o kartografiji.

   
  Slika GEOF webmaster
  Predavanje: "IZGRADNJA MOSTA PELJEŠAC – ZNAČAJ I ULOGA GEODETA"
  napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 17 Veljača 2020, 18:17
   

  Poštovane kolegice i kolege,

   

  Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (AMCA-Geof)

   

  poziva Vas na predavanje:

   

  "IZGRADNJA MOSTA PELJEŠAC – ZNAČAJ I ULOGA GEODETA"

  koje će održati Borna Gradečak, dipl. ing. geod.

   

  U sklopu predavanja biti će elaborirani i prezentirani geodetski radovi koji prate cijeli proces izgradnje mosta. Poseban naglasak će se staviti na: iskolčenje i kontrolu postavljanja pilota mosta, iskolčenje naglavnih greda, iskolčenje i kontrola gradnje upornjaka te pripremne radove za iskolčenje čelične konstrukcije mosta (kolnik). Također, u sklopu predavanja, izložit će se i geodetski radovi na izgradnji prilaznih cesta mostu.

   

  Predavanje će se održati u ponedjeljak, 24. veljače 2020. u 16:00 sati, na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kačićeva 26, u predavaonici 119/I.

    

  Nakon predavanja, u 18:00 održat će se Izborna skupština AMCA-Geof udruge.

   
  Slika GEOF webmaster
  Opća uredba o zaštiti podataka
  napisao/la geof webmaster - Petak, 14 Veljača 2020, 12:18
   

  Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU) 2016/679, vezano za obradu osobnih podataka i  slobodnom kretanju istih, a stavljanjem izvan snage Direktive 95/46 (Opća uredba o zaštiti podataka), objavljuje se službeni kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu: 

   

  Geodetski fakultet

  Sveučilišta u Zagrebu

  Sonja Marketić Pašić, dipl. iur.

  tel: 01/4639-293

  e-mail: smpasic@geof.hr

   

  Dokumente možete pronaći ovdje:

  1. Opća uredba o zaštiti podataka - GDPR
  2. Odluka o imenovanju službenika za zaštitu podataka
  3. Pravilnik o zastiti i obradi osobnih podataka
  4. Naputak o dodjeljivanju elektronickih identiteta i odrzavanju imenika
  5. Obavijest o privatnosti maticne ustanove u sustavu AAI@EduHr
  6. Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2019. godinu

   

   
  Slika GEOF webmaster
  Potpisan Ugovor o partnerstvu na projektu „Multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene smanjenja rizika od katastrofa“
  napisao/la geof webmaster - Utorak, 4 Veljača 2020, 08:36
   

  Dana 30. siječnja 2020. godine u prostorijama Državne geodetske uprave potpisan je Ugovor o partnerstvu na projektu „Multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene smanjenja rizika od katastrofa“ između Državne geodetske uprave i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

  Ugovor su potpisali glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. i dekan Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Almin Đapo.
   
  Projekt „Multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene smanjenja rizika od katastrofa“ financira se u okviru Prioritetne osi 5b - Poticanje ulaganja za rješavanje specifičnih rizika, osiguravanje otpornosti na katastrofe i razvoj sustava upravljanja u slučaju katastrofa, Specifičnog cilja 5b1 – Jačanje sustava upravljanja katastrofama, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta je 135.045.851,70 kn.
   
  Opći cilj Projekta je osigurati homogene podloge utemeljene na prostornim podacima prikladne kvalitete, koje će služiti kao osnova za modeliranje i procjene rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj. Na osnovu prikupljenih prostornih podataka LiDAR tehnologijom biti će izrađen digitalni model reljefa (DMR) veće točnosti, prostorne razlučivosti i pouzdanosti od postojećeg državnog DMR-a izrađenog klasičnim fotogrametrijskim metodama.

  Vijest preuzeta s:
  https://dgu.gov.hr/vijesti/potpisan-ugovor-o-partnerstvu-na-projektu-multisenzorsko-zracno-snimanje-republike-hrvatske-za-potrebe-procjene-smanjenja-rizika-od-katastrofa/5382 

   
  Slika GEOF webmaster
  Geodetski fakultet u TV emisiji Sveučilišni Zagreb televizije Z1
  napisao/la geof webmaster - Utorak, 4 Veljača 2020, 08:34
   

  U epizodi Sveučilišnog Zagreba od 06.01.2020. gostovao je dekan Geodetskoga fakulteta izv. prof. dr. sc. Almin Đapo. Razgovarali su i s prodekanom za nastavu i studente doc. dr. sc. Antom Marendićem, prodekanom za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Damirom Medakom, prodekanom za financije i poslovanje doc. dr. sc. Mateom Gašparovićem, predsjednicom Studenskoga zbora Geodetskoga fakulteta Marijanom Križić te urednicom studentskoga časopisa Ekscentar Katarinom Franulović.

  Emisiju možete pogledati na poveznici:

   
  Slika GEOF webmaster
  Hrvatsko predsjedanje Europskom unijom – Radna skupina za svemir Vijeća Europe
  napisao/la geof webmaster - Petak, 10 Siječanj 2020, 10:56
   

  S 1. siječnjem 2020. godine Republika Hrvatska je preuzela predsjedanje Europskom unijom što također podrazumijeva da Hrvatska predsjeda sjednicama svih tijela Vijeća Europe. Za područje svemir je nadležna Radna skupina za svemir (Space Working Party) koja se bavi razvojem europske svemirske politike i povezanim zakonodavstvom a posebno programom Copernicus, nadzorom i praćenjem u svemiru, odnosima s Europskom svemirskom agencijom i međunarodnim odnosima EU-a u svemiru.

  Prvi ovogodišnji sastanak Radne skupine za svemir EU pod predsjedanjem RH, odnosno naše predstavnice dr. sc. Andreje Radović, održan je u Briselu 8. siječnja 2020. Sastanak je imao za cilj predstaviti prioritete hrvatskog predsjedanja EU tijekom prve polovine 2020. godine. U području svemir to je “Space create jobs that make future of Europe sustainable“ i u tom kontekstu su u uvodnom dijelu sastanka održana tri pozvana predavanja od kojih dva iz Hrvatske:

  1. Earth Observation & Geoinformatics – new businesses, new jobs, new professions; Željko Bačić i Vesna Poslončec Petrić, Geodetski fakultet, Copernicus Relay i Copernicus Academy

  2. Near Earth Asteroid tracking in Višnjan; Korado Korlević, voditelj Opservatorija Tićan

  3. Following Space19+; Johann-Dietrich Wörner, Generalni direktor Europske svemirske agencije

  Opširnije o Radnoj skupini možete pročitati na linku: https://www.consilium.europa.eu/en/council-eu/preparatory-bodies/working-party-space/