Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
Potpisan Ugovor o nabavi usluga uspostave sustava STOKIS i edukcija korisnika
napisao/la geof webmaster - Četvrtak, 24 Listopad 2019, 20:22
 

Dana 21. listopada  2019. godine zamjenik glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave g. Antun Vidaković i direktor tvrtke CADCOM d.o.o. Vedran Car kao predstavnik zajednice ponuditelja : CADCOM d.o.o.; Geo Grupa d.o.o.; VEROX d.o.o.; Sveučilište u Zagrebu, Geodetski fakultet potpisali su Ugovor o nabavi usluga uspostave sustava STOKIS i edukcija korisnika.

Potpisani ugovor sastavni je element projekta pod nazivom „Uspostava službenog topografsko-kartografskog informacijskog sustava koji će se koristiti kao podloga za geoinformacijske sustave tijela državne uprave i javnog sektora” koji je u iznosu od 85% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čija je ukupna vrijednost 7.500.000,00 kuna. Vrijednost potpisanog ugovora za uslugu uspostave STOKIS-a 6.470.812,50 (s PDV-om).

Kroz projekt će se uspostaviti kartografska produkcija za TK50, TK100 i TK250 u DGU, izraditi e-servisi za navedena mjerila i biti izvršena edukacija budućih korisnika.

Vijest preuzeta s: https://dgu.gov.hr/vijesti/potpisan-ugovor-o-nabavi-usluga-uspostave-sustava-stokis-i-edukcija-korisnika/5267

 
Slika GEOF webmaster
Predavanje: Podaci satelitskog promatranja Zemlje i kartografija: potencijal za inovacije
napisao/la geof webmaster - Petak, 18 Listopad 2019, 08:44
 

Poštovane kolegice i kolege,

Pozivam Vas na predavanje Podaci satelitskog promatranja Zemlje i kartografija: potencijal za inovacijekoje će održati doc. dr. sc. Dragutin Protić, dipl. inž. geod. s Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predavanje će se održati na Geodetskom fakultetu u utorak, 22. listopada 2019. u 12:00 sati u predavaonici 118 (Kačićeva 26, Zagreb, 1. kat).

 

Poziv i kratki životopis predavača nalaze se u prilogu ove poruke.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Slika GEOF webmaster
Održan sastanak glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave i dekana Geodetskog fakulteta
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 16 Listopad 2019, 07:56
 

Dana 15. listopada 2019. godine održan je sastanak glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave dr. sc. Damira Šanteka, dipl. ing. geod. i dekana Geodetskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Almina Đape i njihovih najbližih suradnika.
U ime Državne geodetske uprave sastanku je prisustvovao i zamjenik glavnog ravnatelja g. Antun Vidaković, dipl. ing. geod., a u ime Geodetskog fakulteta prodekan za znanstveni rad i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Damir Medak i prof. dr. sc. Boško Pribičević.

Tema sastanka bio je nastavak suradnje i budući projekti ove dvije instituicije.

Vijest preuzeta s: https://dgu.gov.hr/vijesti/odrzan-sastanak-glavnog-ravnatelja-drzavne-geodetske-uprave-i-dekana-geodetskog-fakulteta/5260

 
Slika GEOF webmaster
Novi ERASMUS+ projekt na Geodetskom fakultetu
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 14 Listopad 2019, 15:00
 
Na natječaju Erasmus+ KA2 Cooperation for innovation and the exchange of good practices, KA203 - Strategic Partnerships for higher education za 2019. godinu, za financiranje je odobren projekt SPIDER: open SPatial data Infrastructure eDucation nEtwoRk. Koordinator projekta je University of Applied Sciences Bochum, a projekt financira njemačka agencija Nationale Agentur für EU-Hochschulzusammenarbeit im Deutschen Akademischen Austauschdienst (NA-DAAD). Doc. dr. sc. Dražen Tutić koordinator je za Geodetski fakultet koji je partner na projektu zajedno s Delft University of Technology, Nizozemska, KU Leuven, Belgija i Lund University, Švedska. Početak projekta je 1. rujan 2019. i traje 3 godine. Ukupna vrijednost financiranja je 442.391 EUR.
 
Više informacija o projektu na http://sdispider.eu

 

 
Slika GEOF webmaster
8. ZNANSTVENI PIKNIK
napisao/la geof webmaster - Četvrtak, 3 Listopad 2019, 05:45
 

Znanstveni piknik najveća je manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj koja se kao neformalno druženje sa znanošću i umjetnošću provodi već osam godina. Ovogodišnji Znanstveni piknik je održan u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici, 27. i 28. rujna 2019.

U prekrasnom okruženju dvorca, na više od sedamdeset izlagačko-edukatorskih pozicija održao se znanstveno popularni program - interaktivne radionice, izložbe, predavanja, prezentacije i sl.

Znanstveni piknik su organizirali Udruga Profesor Baltazar, Krapinsko-zagorska županija, Grad Donja Stubica, Institut Ruđer Bošković i CARNET pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba, a zemlja partner ove su godine Sjedinjene Američke Države.

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je radionicom „COPERNICUS – pogled na Zemlju iz svemira“ u organizaciji Copernicus ureda Hrvatska u okviru koje su predstavljeni i Erasmus+ BESTSDI i EO4GEO projekti.

Atmosferu na Znanstvenom pikniku, pogledajte u .

 

 
Slika GEOF webmaster
Europska noć istraživača
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 30 Rujan 2019, 14:57
 
U petak 27.09.2019. održana je Europska noć istraživača na kojoj je u organizaciji Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) sudjelovao i Opservatorij Hvar Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Europska noć istraživača je inicijativa koja se provodi u cijeloj Europi uz financijsku potporu Europske komisije (u okviru Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije – Obzor 2020). Cilj navedene inicijative je popularizacija znanosti odnosno približiti javnosti znanost i rad znanstvenika, potaknuti mlade za budući ulazak u istraživačku karijeru te upoznati širu javnost s europskim i nacionalnim politikama u području znanosti. U Hrvatskoj je održana na nekoliko lokacija u četiri hrvatska grada: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Dio programa Europske noći istraživača 2019. koji je organizirala Hrvatska zaklada za znanost odvijala se u zagrebačkom tunelu Grič, gdje su djeca zagrebačkih osnovnih škola prezentirali rezultate radionica koje su tijekom lipnja i rujna provodili hrvatski znanstvenici.

Dr. sc. Mateja Dumbović sa Opservatorija Hvar u sklopu radionica sa učenicima Osnovne škole Prečko pripremila je igrokaz na temu „Svemirski prognostičari“ koja je nekoliko puta izvedena u tunelu Grič te na pozornici na Europskom trgu. Također, u sklopu štanda u tunelu Grič, posjetitelji su iz prve ruke od svemirskih prognostičara „Prečko space cadets“ mogli saznati sve o sunčevim olujama, složiti puzzle Sunca, sklopiti satelit te za nagradu osvojiti postere sunca i svemira.