Predavačiprof. dr. sc. Mario Brkić i doc. dr. sc. Marko Pavasović 

Oblik provođenja: predavanje

Predviđeno trajanje: 1.5 + 1.5 h (4 školska sata)

Bodova/od toga iz regulative: 6/0

Dvorana, datum i vrijeme održavanjaPZG (29) - suteren | 21.12.2018. u 12:00 | 25.01.2019. u 09:00 | 22.02.2019. u 09:00 |

Minimalni broj polaznika10

Maksimalni broj polaznika20

 

Za sudjelovanje na predavanju potrebno je ispuniti prijavni obrazac priložen u kolegiju te uplatiti kotizaciju. Svi potrebni podaci nalaze se unutar priloženog obrasca. 
Nakon što se ispuni prijava i uplati kotizacija, prijavu s potvrdom uplate kotizacije potrebno je poslati na adresu strucno.usavrsavanje@geof.hr.


Sažetak. 
Poznavanje geomagnetske informacije tj. deklinacije i godišnje promjene, i danas je nužnost, posebice s obzirom na zahtjeve sigurnosti i standarde NATO i EU. U cilju obnove geomagnetske informacije, Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu od 2004. izvodi uspostavu i održavanje te izmjeru Osnovne geomagnetske mreže Republike Hrvatske, sukladno Pravilniku o načinu izvođenja osnovnih geodetskih radova (NN 87/09), odnosno naputcima i preporukama International Association of Geomagnetism and Aeronomy i Magnetic Network in Europe.Obnova geomagnetske informacije podrazumijeva suradnju unutar Geodetskog fakulteta, kao i suradnju s Državnom geodetskom upravom i Ministarstvom obrane, te zainteresiranima u zemlji i izvan nje. Sada 2. godinu zaredom stručno usavršavanje ima za svrhu uputiti u aktualnosti"II. ciklusa obnove geomagnetske informacije Republike Hrvatske". U okviru predavanja pregledno će se prikazati geomagnetska informacija i njene prostorne i vremenske varijacije na teritoriju Hrvatske, kao i rezultati projekata "II. ciklusa obnove geomagnetske informacije Republike Hrvatske" provedenih 2017. i 2018.