Last modified Name Description
Page Obavijest o privatnosti matične ustanove u sustavu AAI@EduHr - Obrada osobnih podataka koju provodi matična ustanova u sustavu AA1@EduHr

Obavijest o privatnosti matične ustanove u sustavu AAI@EduHr -  Obrada osobnih podataka koju provodi matična ustanova u sustavu AA1@EduHr

Page Kontakt

Kontakt

Page Activity of the Faculty of Geodesy

Djelatnost fakulteta

Page Organisation of the Faculty

Uprava fakulteta

Page Studentska referada - 360° panorama

Studentska referada - 360° panorama

Page Hodnik 1. kat - 360° panorama

Hodnik 1. kat - 360° panorama

Page Staff

Dionici

Page Prezentacija

Prezentacija

Page History of the Faculty of Geodesy

Povijest fakulteta

Page Textbooks and course material

Editions published by the Faculty

Page Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

Page Nacionalna suradnja

Nacionalna suradnja

Page Stručni projekti

Stručni projekti

Page Institute of Geomatics

Geomatika

Page Institute of Cartography and Photogrammetry

KiF

Page Institute of Applied Geodesy

PG

Page Observatory Hvar

OH

Page Administration

ZS

Page List of graduates in Graduate studies of Geodesy and Geoinformatics

Popis diplomiranih studenata Diplomskog studija Geodezije i Geoinformatike

Folder Ostale datoteke

Ostale datoteke

File Javna nabava-obavijest

Obavijest

File Javna nabava-plan

Plan nabave

File Odluka PDS

Odluka 2012/13

File Izvedbeni plan PDS

Izvedbeni plan 2012/13

File Odluka-naknade

Odluku FV o visini naknade obrazovanja i ostalih naknada u ak. god.
2012./2013.

Page REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI

Registar ugovora o javnoj nabavi sklopljenih za 2012. godinu

File Registar sklopljenih ugovora
Registar sklopljenih ugovora 2012.-2014.
Book Guide for Students - useful information

Ovaj mali Vodič nastao je kako bismo vama, studentima, olakšali snalaženje u prostoru i studentskim zadacima. Dakle, pokušat ćemo vam pružiti osnovne informacije o samoj zgradi, ustroju, djelovanju Fakulteta. Ponudit ćemo vam savjete kako što učinkovitije savladavati zadatke i kako uspješno položiti ispite. Ipak, o vama najviše ovisi koliko će uspješno biti vaše studiranje.

Školovanje geodetskih stručnjaka u Hrvatskoj započelo je prije mnogo godina. O tome svjedoči udžbenik Martina Sabolovića: Exercitationes Gaeodeticae, izdan na latinskom jeziku u Varaždinu daleke 1775. godine. Upravo ste Vi, svojim uspjehom u školovanju, dobili priliku ulaska u svijet suvremene geodezije i geoinformatike.

Page Yearbook of the Faculty

Godišnjak Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je publikacija koju Fakultet redovito izdaje od ak. god. 2002/03.

Svrha je godišnjaka zabilježiti važna događanja, podatke i postignuća u nastavnoj i znanstvenoj djelatnosti Fakulteta.

File Raspored ljetni 2012/13

Raspored ljetni 2012/13

Folder Datoteke za javni web

Mjesto gdje se spremaju datoteke dostupne na javnom dijelu weba, a povezane su preko izbornika.

Page Library of the Faculty of Geodesy

Knjižnica Fakulteta

Book Preddiplomski studij - Bachelor Study

Preddiplomski studij

Book Diplomski studij - Master Study

Diplomski studij

Book Research Projects

Research Projects

Book International Cooperation

Međunarodna suradnja

Book National Cooperation

Nacionalna suradnja

Book Expert projects

Stručni projekti

Book Poslijediplomski specijalistički studij

Poslijediplomski specijalistički studij

Book Poslijediplomski doktorski studij - Postgraduate Doctoral Study

Lightbox Gallery Posjet geodetskom radilištu u Polači

Geodetski fakultet je u suradnji s tvrtkom ACES d.o.o. iz Zadra organizirao posjet geodetskom radilištu u katastarskoj općini Polača, 13. i 14. rujna 2013. godine. U posjet je išlo 19 studenata preddiplomskog i diplomskog studija Geodetskog fakulteta. Studente su vodili prof. dr. sc. Tomislav Bašić, prof. dr. sc. Zdravko Kapović, prof. dr. sc. Siniša Mastelić Ivić, prof. dr. sc. Miodrag Roić i doc. dr. sc. Dražen Tutić.

U petak 13. okupili smo se svi u ranim jutarnjim satima ispred Fakulteta te krenuli na put. Na­kon tri i pol sata vožnje autobusom stigli smo u Benkovac gdje smo se našli s vlasnicima ACES-a d.o.o. Zdravko Smoljan, dipl. ing. geod., ujedno i jedan od vlasnika tvrtke domaćina, dao nam je kratak uvod prije odlaska na geodetsko radilište. Naime, cilj posjeta općini Polača bio je upoznavanje studenata s radilištem na kojem se provodi nova katastarska izmjera i obnova zemljišne knjige. Na području općine Polača za katastarsku općinu Polača i dio katastarske općine Tinj provodi se katastarska izmjera u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige. Katastarsku izmjeru provodi Državna geodetska uprava, a određene poslove u okviru katastarske izmjere, te izradu elaborata katastarske izmjere ACES d.o.o. Zadar. Nakon upoznavanja s ciljem našeg dolaska zaputili smo se u deset kilometara udaljeno mjesto Polača. Dolaskom na teren podijelili smo se u tri grupe.

Prvu radnu grupu vodili su Zdravko Smoljan, dipl. ing. geod., Mate Denona, univ. bacc. ing. geod. et geoinf. i Zoran Žilić (povjerenik). On nam je dao par osnovnih informaciji o katastarskim općinama i objasnio ukratko poslove koje je potrebno obaviti u okviru katastarske izmjere. Nakon održanog uvoda u uredu krenuli smo na teren. Zaputili smo se do obližnje GNSS točke referentne mreže 2. reda (GNSS mreža 10x10 km). Nakon toga smo krenuli u potragu za reperom II. NVT-a vođeni položajnim opisom. Prilikom obilaska stanja na terenu imali smo priliku domaćinu postavljati niz pitanja o katastarskoj izmjeri.

Drugu radnu grupu su vodili Nino Barić, dipl. ing. geod., Ivan Lišnić, geod. tehničar i Helena Lisak, univ. bacc. ing. geod. et geoinf. S njima smo imali priliku sudjelovati u geodetskoj izmjeri intravilana. Pri tome smo raspodijelili poslove i ponovili još jednom stečena znanja s terenskih vježbi: označavanje stajališta, postavljanje totalne stanice i snimanje, vođenje skice, itd. Tijekom cijelog snimanja su nas voditelji radne grupe pratili i iznosili nam svoja iskustva s terena.

Treću radnu grupu su vodili Petar Gudelj, dipl. ing. geod. i  Nenad Đoković, geod. figurant. Oni su nam objasnili s kojim su sve vidljivim trajnim oznakama nositelji prava na zemljištima dužni označiti granice zemljišta, na kojima imaju vlasništvo ili druga prava te ukazali na probleme koji nastaju zbog lošeg obilježavanja. Važno je napomenuti da se pri ovoj katastarskoj izmjeri radi o novoj katastarskoj izmjeri, stoga se novi katastarski planovi izrađuju na temelju aerofotogrametrijskih snimaka za koje je potrebno imati dobro označene granice zemljišta kako bi bile vidljive na snimcima. Na terenu smo voditelje radne grupe pratili pri utvrđivanju međa sa strankom. Prošli smo nekoliko zemljišta jedne stranke i bili svjedoci u slaganjima, neslaganjima i drugim prilikama pri utvrđivanju.

Nakon napornog terenskog rada odsjeli smo u deset kilometara udaljenom Biogradu na Moru, gdje smo večer nastavili u laganom druženju. Tijekom petka i subote sve tri grupe studenata prošle su sve tri radne grupe tvrtke domaćina. Posjet geodetskom radilištu smo završili u subotu zajedničkim ručkom uz druženje u Benkovcu.

Nakon povratka s posjeta geodetskom radilištu možemo reći: Hvala Geodetskom fakultetu i ACES-u d.o.o. na zajedničkoj organizaciji i financijskoj potpori jedne zanimljive izvannastavne aktivnosti.

Marina Biočić i Valentina Kurtović

Lightbox Gallery Lemmen - "Surveyor 2.0: Will Surveyors Make the Global Cadastral Map?"

Dana 7. svibnja, 2014. god. na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja, a u suradnji s Katedrom za organizacijsku teoriju i menadžment i Zavodom za fotogrametriju d.d., istaknuti nizozemski stručnjak iz područja upravljanja zemljištem dr. ir. Christiaan H. J. Lemmen održao je zanimljivo predavanje pod naslovom "Surveyor 2.0: Will Surveyors Make the Global Cadastral Map?" Predavanju su prisustvovali brojni studenti, zaposlenici fakulteta te predstavnici geodetskih tvrtki. Nazočni studenti ocijenili su predavanje kao vrlo kvalitetno, zanimljivo i motivirajuće, uz komentar kako im je ono otvorilo i neke nove poglede na našu struku.

Page Memorial and proceedings

Spomenice i zbornici radova Geodetskog fakulteta

Book Osiguranje kvalitete

Web-prostor namijenjen javnoj objavi aktivnosti i dokumenata Povjerenstva za osiguranje kvalitete.

Book Open Source Geospatial Lab

Open Source Geospatial Laboratory

Book Geo For All

Open Source Geospatial laboratorij

Lightbox Gallery Posjet geodetskom radilištu u Bučju

Geodetski fakultet je u suradnji s tvrtkom Zavod za fotogrametriju d. d. u Zagrebu organizirao posjet geodetskom radilištu u katastarskoj općini Bučje dana 15. i 16. svibnja 2014. godine.

U posjet je išlo 27 studenata diplomskog studija Geodetskog fakulteta koje su vodili prof. dr. sc Miodrag Roić, prof. dr. sc. Vlado Cetl i doc. dr. sc. Dražen Tutić. Cilj posjeta bio je upoznavanje studenata s radilištem gdje se provodi katastarska izmjera k. o. Bučje te posjet Područnom uredu za katastar Požega.

Pročitajte više u članku tiska Požeška kronika.

Lightbox Gallery Posjet geodetskom radilištu Kukuljanovo 2015

Geodetski fakultet u Zagrebu organizirao je posjet geodetskom radilištu u katastarskoj općini Kukuljanovo dana 23. i 24. travnja 2015. godine.

U posjet je išlo 37 studenata Geodetskog fakulteta koje su vodili prof. dr. sc. Miodrag Roić,  prof. dr. sc. Siniša Mastelić Ivić, prof. dr. sc. Vlado Cetl i doc. dr. sc. Dražen Tutić.

Book Katedra za inženjersku geodeziju

Katedra za inženjersku geodeziju

Page Svečana akademija povodom 65 godina HGD-a

File Izmjene i dopune plana nabave roba, radova i usluga - prosinac 2018

Izmjene i dopune plana nabave roba, radova i usluga - prosinac 2018

File Plan nabave roba, radova i usluga za 2019

Plan nabave roba, radova i usluga za 2019 možete naći ovdje.

File Registar jednostavne nabave u 2018.

Registar jednostavne nabave u 2018.

File Izmjene i dopune plana nabave roba, radova i usluga za 2019. godinu

Izmjene i dopune plana nabave roba, radova i usluga za 2019. godinu

File izmjene i dopune Plana nabave, roba, radova i usluga_2019.pdf

izmjene i dopune Plana nabave, roba, radova i usluga_2019.pdf

File Ak_kal_2019_2020

Ak_kal_2019_2020

File Vodič za studente – e-student

Vodič za studente  e-student

File Upute za nabavu roba, usluga i radova do propisanih vrijednosti

Upute za nabavu roba, usluga i radova do propisanih vrijednosti

File Upute za nabavu roba usluga i radova do propisanih vrijednosti

Upute za nabavu roba usluga i radova do propisanih vrijednosti

File SuZg_financijski plan 2020_2022

SuZg_financijski plan 2020_2022

File FV_2_351-Izmjene i dopune plana, nabave roba i usluga za 2019

FV_2_351-Izmjene i dopune plana, nabave roba i usluga za 2019

Lightbox Gallery Potpisivanje Ministarstvo

Potpisivanje

File cestitka

gif

File Plan nabave, roba i usluga za 2020.

Plan nabave, roba i usluga za 2020.

File Završni račun 2019

Završni račun 2019

File Godišnje izvješće 2019

Godišnje izvješće 2019

File Sveuciliste u Zg postupnik Korona 25 2 2020

Sveuciliste u Zg postupnik Korona 25 2 2020

File Izjava

Izjava