Vijesti

Geodetski vestnik

 
 
Slika GEOF webmaster
Geodetski vestnik
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 5 Rujan 2016, 15:13
 

U Cankarjevu domu u Ljubljani održan je 2. rujna, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Slovenije g. Boruta Pahora i u organizaciji Zveze geodetov Slovenije, svečani koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske povodom 60. godišta Geodetskog vestnika. Pozdravnim riječima nazočnim uzvanicima obratio se predsjednik Zveze geodeta Slovenije mag. Blaž Mozetić, a svečarski govor je održao potpredsjednik FIG-e prof. dr. sc. Rudolf Steiger naglasivši važnost znanstveno-stručnih časopisa, koji nisu samo promicatelji znanost i struke neke zajednice ili države već i kroničari povijesti.

Skupu je pored stotinjak kolega i kolegica iz Slovenije nazočio i veći broj gostiju iz Njemačke, Austrije, Švedske i Nizozemske, dok su iz Hrvatske bili  nazočni zamjenik ravnatelja DGU g. Vladimir Majetić dipl.ing.geod. i u ime Geodetskog fakulteta prof.dr.sc. Željko Bačić.

Uz vrhunsku profesionalnu izvedbu i u ugodnoj atmosferi druženje je nastavljeno prigodnim domjenkom na terasi Cankarjevog doma uz prekrasan pogled na Ljubljanu.

Sadašnjim i svim prethodnim uredinicima i suradnicima Geodetskog Vestnika i Geodetske zveze Slovenije čestitamo na jubileju i želimo još puno ovakvih godišnjica!