Vijesti

Mini radionica o međunarodnoj suradnji

 
 
Slika GEOF webmaster
Mini radionica o međunarodnoj suradnji
napisao/la geof webmaster - Nedjelja, 6 Studeni 2016, 17:39
 

Za nastavnike i suradnike Geodetskog fakulteta održana je 4. studenog mini radionica o međunarodnoj suradnji. Tema radionice bila je mobilnost nastavnika i studenata i sudjelovanje u međunarodnim projektima. Uvodnu prezetnaciju održao je znanstveni novak Marijan Grgić, mag. ing. geod i geoinf. koji je u protekle tri godine u više navrata koristio različite oblike mobilnosti. U vrlo zanimljivom izlaganju kolega Grgić je upoznao slušatelje s osobnom motivacijom, načinom dobivanja mobilnosti odnosno stipendija, iskustvima cijelog procesa i impresijama sa studijskih boravaka na Tajvanu, u Austriji i SAD-u.

U nastavku je prodekan za znanstveni rad i međunarodnu suradnju nazočne (15) upoznao s natječajima za mobilnosti i projekte koji su u tijeku, kako i aktivnostima fakulteta vezanim za međunarodnu suradnju.

Ova radionica bila je prva u nizu planiranih koje imaju za cilj povećati intenzitet međunarodne suradnje Geodetskog fakulteta na svim razinam, od mobilnosti studenata, nastavnika i suradnika, povećanja broja međunarodnih projekata na kojima fakultet sudjeluje do proširenja suradnje s partnerskim institucijama na svim područjima djelovanja.