Vijesti

Geodetski fakultet na Znanstvenom pikniku

 
 
Slika GEOF webmaster
Geodetski fakultet na Znanstvenom pikniku
napisao/la geof webmaster - Utorak, 29 Svibanj 2018, 10:18
 

Od 25.-27. svibnja 2018. godine na Otoku Univerzijade na Jarunu u Zagrebu održan je 7. Znanstveni piknik na kojem je po treći puta sudjelovao Geodetski fakultet.

Tema ovogodišnjeg znanstvenog piknika bila je Čarolija znanstvene animacije a Copernicus tim Geodetskog fakulteta  predstavio je dosege Copernicus programa kroz brojne video priloge i nagradne igre odnosno informativne brošure i letke, kao i Pješčanik sa dopunjenom stvarnosti za modeliranje topografije. Tehnologija dopunjene stvarnosti je „čarolija“ koja običan pješčanik pretvara u inovativnu interaktivnu okolinu za učenje i zabavu, a posjetitelji u pješčaniku izrađivali različite reljefne oblike oblikujući pijesak na kojem se zatim „čarolijom znanstvene animacije“ prikazuje hipsometrijska skala boja i izohipsa.

Izložbeni prostor Geodetskog fakulteta obišli su brojni posjetitelji, učenici osnovnih i srednjih škola, kojima je Znanstveni piknik prvenstveno namijenjen te odrasli. Posjetio nas je također i ministar rada i mirovinskog sustava, mr. sc. Marko Pavić, koji se oduševio našim pješčanikom, odnosno snimateljska ekipa HRT-a koja je snimila prilog za emisiju „Luka i prijatelji“. Više o događanju i nastupu Copernicus tima Geodetskog fakulteta možete vidjeti ovdje.