Vijesti

Trans-Atlantic Training - Zagreb 2018

 
 
Slika GEOF webmaster
Trans-Atlantic Training - Zagreb 2018
by geof webmaster - Wednesday, 6 June 2018, 3:36 PM
 

Dana 7.-11. 06. 2018. godine na Geodetskom fakultetu održat će se Trans-Atlantic Training - Zagreb 2018 pod nazivom "Integration of Radar and Optical Remote Sensing in Studying Land Cover/Land Use Change" na kojem će sudjelovati 43 sudionika iz 15 država.

Predavanja i aktivnosti TAT-a bit će usmjerene na procjenu ekosustava (npr. šumski poremećaji, promjene na poljoprivrednom zemljištu) pomoću različitih vrsta senzora. Prvi se dio odnosi na SAR podatke - Sentinel-1. Primjena SAR podataka u dinamici ekosustava bit će prikazana tijekom teorijskih i praktičnih sesija. Drugi dio TAT-6 bit će tematski usredotočen na nove trendove optičke tehnologije daljinskog istraživanja, s naglaskom na misijama Landsat-8 i Sentinel-2.

Glavni cilj radionice Trans-Atlantic Training je obrazovanje studenata i mladih znanstvenika s naglaskom na praćenje promjena kopnenih područja i dinamike ekosustava metodama daljinskih istraživanja. Svrha TAT-a je rasprava o naprednim istraživačkim svemirskim metodama i tehnologijama između znanstvenika i studenata iz Europe i SAD-a.

Više informacija možete pronaći ovdje.