Vijesti

Posjet Geodetskoj tehničkoj školi

 
 
Slika GEOF webmaster
Posjet Geodetskoj tehničkoj školi
napisao/la geof webmaster - Petak, 24 Siječanj 2014, 16:18
 

U četvrtak, 23. siječnja 2014. godine, studenti preddiplomskog studija geodezije i geoinformatike Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod vodstvom prof. dr. sc. Branke Mraović, pročelnice Katedre za organizacijsku teoriju i menadžment, posjetili su Geodetsku tehničku školu.

Studente je dočekala grupa profesora (Krznarić, Car, Jurković-Koren, Slaviček, Medan) pod vodstvom prof. Solde. Obišli su školski prostor i upoznali se s opremom i instrumentarijem.

Prof. Slaviček je na primjeru vlastitog projekta "Pomoću GIS-a do EU upisa" pokazao kako se u sklopu redovite nastave primjenjuje projektna nastava. Prof. Soldo je prezentirao vanastavne aktivnosti koje su učenici i profesori Geodetske tehničke škole realizirali kroz projekt „Meridijan 16“ u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba u sklopu projekta „Kultura turizma 2012". Prof. Medan je predstavio koncept, prostor i opremu geodetskog praktikuma u kojem se odvija većina strukovne nastave.

U sklopu druženja domaćini su odgovarali na niz pitanja koja su priredili studenti. Odgovore koje su prikupili koristit će u kolegijima "Poslovna komunikacija" i "Uvod u informacijsko društvo".

Na kraju posjeta svi sudionici su izrazili zadovoljstvo postignutim i nadu da će se ovakav vid suradnje nastaviti i proširiti.