Vijesti

Završna konferencija BESTSDI i NatRisk Erasmus+ projekata

 
 
Slika GEOF webmaster
Završna konferencija BESTSDI i NatRisk Erasmus+ projekata
napisao/la geof webmaster - Subota, 24 Kolovoz 2019, 20:03
 

Nakon tri godine napornog i uspješnog rada, dva Erasmus+ projekta iz područja jačanja kapaciteta u području visokog obrazovanja, BESTSDI i NatRisk projekt, privode se kraju. Postignuti rezultati ovih projekata biti će predstavljeni na zajedničkoj Završnoj konferenciji koja će se održati 3.-5. rujna 2019. na Građevinskom fakultetu i na Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Razlog organiziranja zajedničke završne konferencije leži u činjenici da su projektni timovi BESTSDI i NatRisk projekata prepoznali povezanost koja se oslanja na prostorne podatke te potrebu izgradnje standardizirane infrastrukture prikupljanja, pohrane i razmjene prostornih podataka kako bi se omogućila učinkovita uporaba prostornih podataka u što širem području ljudske djelatnosti, poput upravljanja prirodnim katastrofama, što je slučaj s NatRisk projektom.

Završna konferencija bit će i prilika za prezentaciju rezultata istraživanja provedenog na europskoj razini o zahtjevima suradnje akademskog i poslovnog sektora u cilju uspostave učinkovite infrastrukture prostornih podataka, koje su proveli zajednički BESTSDI projekt i European Spatial Data Research association (EuroSDR).

Više informacija o Završnoj konferenciji BESTSDI i NatRisk Erasmus+ projekata te program konferencije i registracijski obrasci dostupni su na: http://bestsdi.eu/528-2/.