Vijesti

Godišnji sastanak sveučilišne mreže UNIGIS

 
 
Slika GEOF webmaster
Godišnji sastanak sveučilišne mreže UNIGIS
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 29 Listopad 2014, 10:31
 

Na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je od 23.-25. listopada 2014. godišnji sastanak međunarodne sveučilišne mreže UNIGIS.

UNIGIS je globalna mreža sveučilišta utemeljena 1990. godine koja priprema i organizira diplomski studij geoinformatike putem učenja na daljinu.

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu imao se priliku upoznati s mrežom UNIGIS za vrijeme realizacije TEMPUS projekta „GIST-CROHE“ provođenog od 2007-2009. u suradnji sa Sveučilištima iz Salzburga i Krakowa, kao i kroz srednjoeuropsku akademsku razmjensku mrežu CEEGIS-Applied Geoinformatics, putem koje je niz studenata Geodetskog fakulteta stekao međunarodna iskustva.

Na ovogodišnji sastanak u Zagreb došlo je ukupno 14 predstavnika mreže UNIGIS iz 10 zemalja: Austrije, Mađarske, Poljske, Nizozemske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Omana, Kirgistana, Sjedinjenih Američkih Država i Ekvadora. Kao posebni gosti osobno su sudjelovali predstavnici industrijskih partnera (Oracle, ESRI, TRIMBLE, SAFE Software), a putem video-linka i Dr. Suchith Anand (GIS4ALL). Skup predstavlja značajan doprinos internacionalizaciji Geodetskog fakulteta.