Vijesti

European Space Expo izložba u Zagrebu

 
 
Slika GEOF webmaster
European Space Expo izložba u Zagrebu
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 17 Lipanj 2015, 09:51
 

Od 12. – 21. lipnja na Trgu bana Jelačića održat će se „European Space Expo“ besplatna interaktivna izložba koja prikazuje usluge i primjene glavnih europskih svemirskih programa u domenama satelitske navigacije (Galileo) i promatranja Zemlje (Copernicus). Ova izložba je održana u više od dvadeset europskih gradova te je primila više od 700.000 posjetitelja.

Glavni cilj ove izložbe je informirati javnost o pozitivnim utjecajima europskih svemirskih programa na svakodnevni život Europljana.

Zahvaljujući bogatim i interaktivnim audiovizualnim materijalima, posjetitelji mogu otkriti razne primjene satelitskih tehnologija. Primjerice, mogu naučiti kako te tehnologije pomažu optimizirati prijevoz, povećati efikasnost poljoprivrede i ribarstva, zaštititi okoliš, nadzirati klimatske promjene, upravljati hitnim situacijama koje su rezultat prirodnih katastrofa ili industrijskih nesreća, podržati humanitarnu pomoć ili poboljšati sigurnost građana Europske Unije.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj je nositelj izložbe, neposredni organizator francuska tvrtka FDC, a lokalni partneri su Geodetski fakultet i Institut za GIS. Pozivamo Vas da posjetite European Space Expo, a više detalja o izložbi možete naći u prvoj obavijesti.

Program predavanja možete pronaći ovdje.