Vijesti

Marijan Grgić na konferenciji 2015 AGU Fall Meeting u San Franciscu u Sjedinjenim Američkim Državama

 
 
Slika GEOF webmaster
Marijan Grgić na konferenciji 2015 AGU Fall Meeting u San Franciscu u Sjedinjenim Američkim Državama
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 16 Prosinac 2015, 16:30
 

Od 14. do 18. prosinca 2015. u San Franciscu u Sjedinjenim Američkim Državama održava se konferencija Američke geofizičke unije pod nazivom 2015 AGU Fall Meeting. Radi se o najvećoj svjetskoj konferenciji u području geoznanosti i svemirskim istraživanjima. Broj sudionika konferencije je gotovo 24.000, a prema programu održat će se 1.700 sesija s više od 23.000 predavanja i prezentacija postera. Za više informacija o konferenciji izravna poveznica je: http://fallmeeting.agu.org/2015/.

Na konferenciji sudjeluje znanstveni novak Marijan Grgić, djelatnik Katedre za državnu izmjeru Zavoda za geomatiku Geodetskog fakulteta, s posterom The Empirical Comparison of Coordinate Transformation Models and Distortion Modeling Methods Based on a Case Study of Croatia (autori: Marijan Grgić, Matej Varga i prof. dr. sc. Tomislav Bašić).

Spomenimo i to da Marijan, u okviru istraživanja na doktorskom studiju u području satelitske altimetrije, trenutačno boravi i radi u Centru za astrodinamička istraživanja Sveučilišta Colorado u Boulderu.