Skip vijesti

  Vijesti

  Slika GEOF webmaster
  Hrvatsko predsjedanje Europskom unijom – Radna skupina za svemir Vijeća Europe
  by geof webmaster - Friday, 10 January 2020, 10:56 AM
   

  S 1. siječnjem 2020. godine Republika Hrvatska je preuzela predsjedanje Europskom unijom što također podrazumijeva da Hrvatska predsjeda sjednicama svih tijela Vijeća Europe. Za područje svemir je nadležna Radna skupina za svemir (Space Working Party) koja se bavi razvojem europske svemirske politike i povezanim zakonodavstvom a posebno programom Copernicus, nadzorom i praćenjem u svemiru, odnosima s Europskom svemirskom agencijom i međunarodnim odnosima EU-a u svemiru.

  Prvi ovogodišnji sastanak Radne skupine za svemir EU pod predsjedanjem RH, odnosno naše predstavnice dr. sc. Andreje Radović, održan je u Briselu 8. siječnja 2020. Sastanak je imao za cilj predstaviti prioritete hrvatskog predsjedanja EU tijekom prve polovine 2020. godine. U području svemir to je “Space create jobs that make future of Europe sustainable“ i u tom kontekstu su u uvodnom dijelu sastanka održana tri pozvana predavanja od kojih dva iz Hrvatske:

  1. Earth Observation & Geoinformatics – new businesses, new jobs, new professions; Željko Bačić i Vesna Poslončec Petrić, Geodetski fakultet, Copernicus Relay i Copernicus Academy

  2. Near Earth Asteroid tracking in Višnjan; Korado Korlević, voditelj Opservatorija Tićan

  3. Following Space19+; Johann-Dietrich Wörner, Generalni direktor Europske svemirske agencije

  Opširnije o Radnoj skupini možete pročitati na linku: https://www.consilium.europa.eu/en/council-eu/preparatory-bodies/working-party-space/

   

   

   
  Slika GEOF webmaster
  Potpisan ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za poticanje izvrsnosti u znanosti
  by geof webmaster - Tuesday, 31 December 2019, 7:25 AM
   

  U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 20. prosinca 2019. održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za poticanje izvrsnosti u znanosti. Sredstva su dodijeljena za 24 projekta.

  Radi se o Operativnom programu ,,Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.", gdje je u otvorenom postupku dodjele bespovratnih sredstava privremenog modaliteta: KK.01.1.1.04 ,,Ulaganje u znanost i inovacije - prvi poziv", Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno sa partnerom, Institutom za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, osvojio projekt pod nazivom „HIDROLAB - Integrirani hidrografski sustav za održivi razvoj morskog ekosustava“ – ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 7.467.678,57 HRK.

  Opširnije možete pročitati na linku:

  https://mzo.gov.hr/vijesti/potpisani-ugovori-o-dodjeli-nepovratnih-126-milijuna-kuna-za-poticanje-izvrsnosti-u-znanosti/3293

    

   
  Slika GEOF webmaster
  Posjet učenika Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik
  by geof webmaster - Sunday, 22 December 2019, 1:01 AM
   

  Dana 13. prosinca 2019. godine nastavnici i učenici 2. i 3. razreda Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik posjetili su Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Goste iz Dubrovnika pozdravili su dekan Geodetskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Almin Đapo, prodekan za nastavu i studente doc. dr. sc. Ante Marendić te prodekan za financije i poslovanje doc. dr. sc. Mateo Gašparović. Nakon što su nastavnici i učenici upoznati s organizacijom i radom Geodetskog fakulteta te sa studijskim programima koji se izvode na Geodetskom fakultetu, doc. Gašparović održao je predavanje Program Copernicus: od znanosti do praktične primjene, nakon čega je predsjednica studentskog zbora Marijana Križić upoznala goste s aktivnostima studentskog zbora Geodetskog fakulteta.

  Nakon predavanja, gosti su razgledali predavaonice, računaonice te Laboratorij za mjerenje i mjernu tehniku u prizemlju Fakulteta gdje su ih doc. dr. sc. Loris Redovniković i Ivan Kolar mag. ing. geod. et geoinf. upoznali s mjernim instrumentima i radom laboratorija.

   
  Slika GEOF webmaster
  Sastanak zaposlenika
  by geof webmaster - Sunday, 22 December 2019, 12:45 AM
   

  Dana 21. studenog 2019. godine u Vijećnici AGG fakulteta održan je sastanak zaposlenika Geodetskog fakulteta. Dnevni red sastanka imao je tri točke:

  1)      „Negativno“ mišljenje Akreditacijskog savjeta AZVO-a

  2)      Programski ugovor - znanstvena izvrsnost

  3)      "Odiseja" u SVEMIR 2020.

  Uprava Fakulteta je kroz prezentaciju upoznala zaposlenike sa sadržajem vezanim uz svaku od navedenih točaka. Prezentacija se nalazi na Intranetu Geodetskog fakulteta.

   
  Slika GEOF webmaster
  Plan klasifikacijskih i brojčanih oznaka svaratelja i primatelja akata za 351..ak. god.
  by geof webmaster - Tuesday, 19 November 2019, 1:43 PM
   

  Plan klasifikacijskih i brojčanih oznaka svaratelja i primatelja akata za 351..ak. god. možete pročitati ovdje.

  Isti plan možete naći i u Dokumentima.

   

   
  Slika GEOF webmaster
  Potpisan Ugovor o nabavi usluga uspostave sustava STOKIS i edukcija korisnika
  by geof webmaster - Thursday, 24 October 2019, 8:22 PM
   

  Dana 21. listopada  2019. godine zamjenik glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave g. Antun Vidaković i direktor tvrtke CADCOM d.o.o. Vedran Car kao predstavnik zajednice ponuditelja : CADCOM d.o.o.; Geo Grupa d.o.o.; VEROX d.o.o.; Sveučilište u Zagrebu, Geodetski fakultet potpisali su Ugovor o nabavi usluga uspostave sustava STOKIS i edukcija korisnika.

  Potpisani ugovor sastavni je element projekta pod nazivom „Uspostava službenog topografsko-kartografskog informacijskog sustava koji će se koristiti kao podloga za geoinformacijske sustave tijela državne uprave i javnog sektora” koji je u iznosu od 85% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čija je ukupna vrijednost 7.500.000,00 kuna. Vrijednost potpisanog ugovora za uslugu uspostave STOKIS-a 6.470.812,50 (s PDV-om).

  Kroz projekt će se uspostaviti kartografska produkcija za TK50, TK100 i TK250 u DGU, izraditi e-servisi za navedena mjerila i biti izvršena edukacija budućih korisnika.

  Vijest preuzeta s: https://dgu.gov.hr/vijesti/potpisan-ugovor-o-nabavi-usluga-uspostave-sustava-stokis-i-edukcija-korisnika/5267