Skip vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
Geodetski fakultet dobio priznanje za doprinos popularizaciji usluge eduroam
by geof webmaster - Wednesday, 17 May 2017, 3:38 PM
 

Geodetski fakultet je 17. svibnja 2017. u Sveučilišnom računskom centru dobio priznanje za doprinos popularizaciji usluge eduroam tijekom Mjeseca eduroama 2017.

 
Slika GEOF webmaster
Predavanje - 3D modeli gradova: primjena nakon ‘wow’ efekta
by geof webmaster - Sunday, 7 May 2017, 3:39 PM
 

Pozivamo Vas na predavanje 3D modeli gradova: primjena nakon ‘wow’ efekta, koje će se održati 9.5.2017. godine u 12,00 sati u predavaonici 119 na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Kačićeva 26, 1. kat).

Predavanje će održati naš kolega Filip Biljecki, PhD. s Tehničkog sveučilišta u Delftu (Nizozemska), a Sažetak predavanja i kratka biografija nalaze se u prilogu ove obavijesti!

Dobro došli!

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Dan otvorenih vrata Zavoda za znanstveni rad HAZU
by geof webmaster - Sunday, 7 May 2017, 3:36 PM
 

U sklopu Dana otvorenih vrata Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu prof. dr. sc. Miljenko Lapaine održat će u srijedu 10. 5. 2017. s početkom u 10 sati na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu, Hallerova aleja 7, predavanje "Obilježavanje 250. obljetnice Bečkoga meridijana u Varaždinu".

Čast mi je pozvati Vas na to predavanje kojim se želi upozoriti na vrlo značajnu činjenicu ne samo za Varaždin, nego i za Hrvatsku, da je najstarija trigonometrijska točka na području Hrvatske, a ujedno i krajnja točka Bečkoga meridijana, upravo toranj varažinske katedrale. Predlaže se da se u Varaždinu postavi barem spomen-ploča kojom bi se obilježilo to značajno mjesto i odala počast Josephu Xavieru Liesganigu i Ruđeru Josipu Boškoviću, čijom su zaslugom izvedena geodetska mjerenja prije 250 godina.

Dobro došli!

 
Slika GEOF webmaster
13th International Conference on Geoheritage, Geoinformation and Cartography
by geof webmaster - Thursday, 4 May 2017, 10:37 AM
 

13th International Conference on Geoheritage, Geoinformation and Cartography održat će se 7-9. 9. 2017. u Selcu u organizaciji Hrvatskoga kartografskog društva i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Poziv za prijavu radova možete pronaći ovdje.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
13. kolokvij Katedre za satelitsku geodeziju
by geof webmaster - Tuesday, 25 April 2017, 8:23 AM
 

U okviru 13. kolokvija Katedre za satelitsku geodeziju Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Lidija Špiranec mag. ing. geod. et geoinf., održati će predavanje pod nazivom

Leica Monitoring Solutions Overview

u kojem će predstaviti rješenja sustava za geodetska praćenja i nadzore objekata koja trenutačno nudi i razvija multinacionalna tvrtka Leica Geosystems AG. Kolokvij će se održati 26. travnja 2017. na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, Kačićeva 26, dvorana 120, s početkom u 12:00 sati.

Više na ….

 
Slika GEOF webmaster
Obrana doktorskog rada Marijana Grgića, mag. ing. geod. et geoinf.
by geof webmaster - Wednesday, 12 April 2017, 2:42 PM
 

U petak 21. travnja 2017. godine s početkom u 12:00 sati, Marijan Grgić, mag. ing. geod. et geoinf., javno brani doktorski rad pod naslovom "The Estimation of the Adriatic Sea Level Variability and Changes Based on Multi-Satellite Altimetry Data".

Obrana će se održati u Vijećnici AGG fakulteta, Kačićeva 26, pred Povjerenstvom u sastavu:

    1. Prof. dr. sc. Mario Brkić
    2. Doc. dr. sc. Željko Hećimović
    3. Doc. dr. sc. Zdravko Galić, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva

Više informacija možete pronaći ovdje.