Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Knjižnica

This post is also available in: English (Engleski)

Knjižnica Geodetskog fakulteta

Knjižnica je osnovana 1919. godine kao središnja posudbena knjižnica Tehničke visoke škole u Zagrebu. U skladu s razvojem Sveučilišta knjižnica prolazi raznolike mijene, mijenjajući pritom i svoje nazive. Danas je to središnja posudbena knjižnica Arhitektonskog, Građevinskog Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Broj posuđenih knjiga i časopisa prelazi 20 000 godišnje. Knjižna građa sastoji se od oko 45 000 svezaka knjiga, uglavnom iz područja građevinarstva, geodezije, arhitekture i urbanizma. Časopisa je oko 300 naslova, a trenutačno se nabavlja 36 naslova na godinu. U referentnoj zbirci velik je izbor enciklopedija, leksikona, rječnika i drugih priručnika, a u knjižnici su pohranjeni i svi magistarski radovi i doktorske disertacije obranjene na sva tri gore navedena fakulteta. Knjižnica vodi autorski abecedni, stručni, matični i inventarni katalog.

 

Knjižnicom upravlja Građevinski fakultet, a smještena je u prizemlju glavne zgrade Fakulteta u Kačićevoj 26.

Svi redovni studenti mogu se učlaniti u knjižnicu uz predočenje indeksa. Istovremeno se mogu posuditi dvije knjige na rok od 30 dana. Sve posuđene knjige se moraju vratiti u knjižnicu prije upisa u narednu godinu studija.

Knjižna građa je smještena na police u slobodnom pristupu korisnicima. Cijeli prostor je pod video nadzorom, a knjige su dodatno zaštićene sistemom zvučne zaštite.

Računalni katalog knjižnice dostupan je ovdje.

Radno vrijeme: ponedjeljak – četvrtak 08:00 -18:00h; petak 08:00 – 15:00h
Telefon: +385 1 46 39 407; 46 39 116; 46 39 156
E-mail: knjiznica@grad.unizg.hr

 

Interni popis literature Geodetskog fakulteta

U svrhu unapređenja kvalitete nastavničkih i institucijskih kapaciteta, kontinuirano se provodi popisivanje znanstvene i stručne literature Geodetskog fakulteta, a popis je dostupan ovdje.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close