Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Centar za razvoj karijera studenata Geodetskog fakulteta

Centar za razvoj karijera studenata Geodetskog fakulteta ima za cilj:

 • pružati podršku i savjetovati studente,
 • pružati priliku za dodatna usavršavanja i izvannastavne edukacije,
 • pripremiti studente za tržište rada,
 • povezati studente s poslodavcima te
 • omogućiti rani razvoj karijere i osobnih vještina

 

Kontakt: centar.karijera@geof.unizg.hr

Stručne prakse

Stručna praksa je izborni predmet u trećem semestru preddiplomskog studija geodezije i geoinformatike, u sklopu kojeg student pronalazi geodetsku tvrtku ili instituciju u kojoj treba odraditi 80 sati (dva tjedna prakse). Geodetska tvrtka ili institucija studentu dodjeljuje mentora (diplomiranog inženjera geodezije/magistra inženjera geodezije i geoinformatike), koji studenta vodi tijekom rada i boravka u tvrtki. Studenti mogu praksu obaviti do početka rujna tekuće akademske godine, a najčešći su termini tijekom ljetne pauze ili zimskog ispitnog roka kada nema redovitih nastavnih obveza.

 

Iskustva studenata su vrlo pozitivna, nerijetko i vrlo zanimljiva, dobili su uvid u svakodnevni rad geodetskog stručnjaka te tako spoznali i dobre i loše strane svoga geodetskog poziva. Studenti putem stručne prakse imaju priliku testirati stečena teoretska znanja te razvijati vještine koje im mogu pomoći pri ulasku u svijet rada.

 

U prethodnoj akademskoj godini, 68 studenata upisalo je izborni predmet Stručna praksa te odradilo stručnu praksu u ukupno 65 geodetskih tvrtki ili institucija u Republici Hrvatskoj te 3 u Bosni i Hercegovini.

 

Ovim putem pozivamo sve geodetske tvrtke i institucije koje imaju mogućnost prihvatiti studente na stručnu praksu, da se obrate Centru za razvoj karijera (centar.karijera@geof.unizg.hr) te ispune Sporazum o suradnji s fakultetom.

Razvoj karijera i zapošljivost studenata

Geodetski fakultet kontinuirano prati razvoj karijera i zapošljivost svojih studenata nakon završetka studija kroz anketiranje bivših studenata te analiziranje podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Fakultet održava kontakte s bivšim studentima kroz organizirane konferencije, predavanja, seminare i izložbe. Kontakti s bivšim studentima se ostvaruju i preko aktivnosti organiziranih od Hrvatske udruge bivših studenata i prijatelja Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (AMCA-Geof).

Fakultet kontinuirano provodi anketiranja bivših studenata diplomskog sveučilišnog studijskog programa geodezije i geoinformatike s ciljem dobivanja uvida u zadovoljstvo različitim aspektima uvjeta studiranja na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uključujući kvalitetu studijskih programa, vrednovanje znanja studenata, izvedbu nastave, odnosa prema studentima, kao i podršku u studiranju od strane Fakulteta.

Anketiranje bivših studenata 2020. g. u sklopu projekta Labirint

CILJ: Ispitati zadovoljstvo bivših studenata različitim aspektima studiranja na diplomskom sveučilišnom studiju geodezije i geoinformatike, ponajprije se usmjeravajući na kvalitetu studijskih programa, načine vrednovanja znanja studenata, izvedbu nastave, odnos prema studentima kao i na podršku u studiranju od strane fakulteta. Također, cilj je bio ispitati i kako bivši studenti procjenjuju koliko je studij doprinio razvoju njihovih strukovnih kompetencija te koliko ih oni smatraju potrebnima u svakodnevnom radu.

Anketni upitnik primijenjen je na uzorku od ukupno 174 ispitanika koji su magistrirali na diplomskom sveučilišnom studiju geodezije i geoinformatike na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Izvješće o provedenoj anketi dostupno na Izvještaj tracer ankete za 2020. godinu – Labirint (geof.hr)

 

Anketiranje bivših studenata 2018. g. – Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Geodetskog fakulteta

Fakultet analizira zapošljivost putem povratnih informacija bivših studenata Geodetskog fakulteta. Prema rezultatima provedene ankete u siječnju 2018. kojom su obuhvaćeni studenti koji su završili diplomski studij geodezije i geoinformatike od 2010. godine na uzorku od 197 bivših studenata, 86.86 % se zaposlilo u vremenskom intervalu od pola godine pri čemu je 68.18 % ispitanih zaposleno na neodređeno vrijeme.

Izvješće o provedenoj anketi dostupno na anketa_2018_.pdf (unizg.hr)

 

Podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Fakultet na godišnjoj razini analizira nezaposlenost bivših studenata na osnovu podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o broju registriranih nezaposlenih osoba s kvalifikacijama stečenim završetkom studijskih programa Geodetskog fakulteta.

Ažurni podaci dostupni na Hrvatski zavod za zapošljavanje – Statistika On-Line – Dobro došli (hzz.hr)

Događanja

Centar za razvoj karijera studenata Geodetskog fakulteta poziva studente na predavanja i radionice gdje će te imati priliku za dodatna usavršavanja i izvannastavne edukacije

Pozivamo Vas da prisustvujete radionicama u sklopu 2. Dana karijera Geodetskog fakulteta koja će se održati 23. rujna 2021.

 1. Radionice karijernog savjetovanja 23.9.2021. u 14:00:
  1. Životopis i razgovor s poslodavcem – Željko Perić, geod.,
  2. Pristup i članstvo u Hrvatskoj komori ovlaštenih inženjera geodezije – Ivan Remeta, dipl. ing. geod.
 2. Radionice stručnog usavršavanja 23.9.2021. u 15:00:
  1. Praćenje promjena u okolišu metodama daljinskih istraživanja i fotogrametrije – dr. sc. Mateo Gašparović
  2. Trodimenzionalno terestričko lasersko skeniranje za potrebe detaljne dokumentacije stanja objekata – Lovro Klarić, mag. ing. geod. et geoinf.

Program 2. Dana karijera Geodetskog fakulteta dostupan na 2. Dan karijera Geodetskog fakulteta – Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (unizg.hr)


Centar za razvoj karijera studenata Geodetskog fakulteta  i Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije (HKOIG) pozivaju studente Geodetskog fakulteta da prisustvuju predavanjima uvrštenim u Godišnji program stručnog usavršavanja HKOIG. Informacije o nadolazećim predavanjima te o načinu prijave biti će objavljene ovdje.


Gostujuća predavanja dionika iz prakse i tržišta rada –  na predmetima preddiplomskog i diplomskog studija geodezije i geoinformatike

Uskoro opširnije…..


 

Posjeti studenata Geodetskog fakulteta geodetskim tvrtkama i institucijama, gradilištima

Uskoro opširnije…..


 

Poslodavci

Uskoro opširnije…..

Ponuda poslova

Oglasi za posao!

Uskoro opširnije…..

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close