Font Kontrast

ZATVORI

Poslijediplomski doktorski studij

Sveučilišni poslijediplomski doktorski studij geodezije i geoinformatike

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ustrojava i izvodi Sveučilišni poslijediplomski doktorski studij geodezije i geoinformatike iz područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja geodezija, te provodi postupak za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti iz tog polja.

Poslijediplomski doktorski studij održava se putem znanstvenoistraživačkog rada i nastave, a organiziran je prema ECTS bodovnom sustavu, koji se temelji na sljedećim načelima:

Završetkom studija stječe se naziv odnosno stupanj doktora znanosti (dr. sc.) iz područja tehničkih znanosti, polje geodezija.

Poslijediplomski doktorski studij traje tri godine (šest semestara), a završava izradom i obranom doktorskog rada.

U prvom semestru polaznici upisuju 2 od ponuđena 3 predmeta (20 ECTS) i jedan projekt-seminar po izboru (10 ECTS) – ukupno 30 ECTS bodova.

U drugom semestru polaznici upisuju 2 projekta-radionice po izboru – ukupno 30 ECTS bodova. U sklopu projekta-radionice polaznici trebaju javno, pred nastavnicima i polaznicima doktorskog studija, kao i ostalim zainteresiranima, prezentirati zadanu temu. Do kraja drugog semestra polaznici trebaju odabrati i prijaviti temu doktorskog rada.

Početak studijskog programa koji se sastoji od istraživačkog rada polaznika iz područja doktorskog rada i ostalih obveznih i izbornih aktivnosti. Ove aktivnosti potvrđuje mentor upisom u indeks, s pripadajućim ECTS bodovima. Tijekom trećeg semestra polaznici su dužni pristupiti Javnoj obrani teme doktorskog rada (10 ECTS bodova).

Tijekom preostala tri semestra polaznici trebaju prikupiti ECTS bodove ispunjavanjem obveznih i izbornih aktivnosti:

Sveučilišni doktorski studiji izvode se sukladno Pravilniku o doktorskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (2016) i Pravilniku o sveučilišnom poslijediplomskom doktorskom studiju Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2019). Svi postupci vezani uz prijavu i odobravanje teme doktorskog rada, te njegovu izradu, ocjenu i obranu regulirani su sveučilišnim obrascima koji se mogu naći na mrežnim stranicama Doktorskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Preuzmite obrasce

Za sve ostale informacije obratite se prof. dr. sc. Damiru Medaku.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close