Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

11. Regionalni susret studenata geodezije (RGSM), Banja Luka

Studenti Geodetskog fakulteta sudjelovali su na Regionalnom susretu studenata geodezije (RGSM) koji se održao u Banja Luci od 27. do 29. ožujka 2024. godine. Okupilo se 155 studenata iz ukupno šest zemalja, od kojih je 42 bilo s Geodetskog fakulteta – Sveučilišta u Zagrebu, čineći nas najbrojnijom delegacijom.

Prvi dan susreta obilježen je upoznavanjem grada i svečanim otvorenjem na Univerzitetu Banja Luka, a završio je u ugodnoj atmosferi zabave i neformalnog druženja. Idući dan bio je ispunjen predavanjima o Geoprostornim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji koje je održala doc. dr. sc. Gordana Jakovljević te o Tunelogradnji u geodeziji predstavljenoj od strane geodetskog tehničara Konstantina Lukića. Slobodno vrijeme iskorišteno je za uživanje u lokalnoj gastronomiji, razgledavanje znamenitosti grada, šetnje uz rijeku Vrbas te međusobno upoznavanje i druženje.

Na kvizu znanja studenti Geodetskog fakulteta osvojili su drugo mjesto od maksimalno šest ekipa. Posebno se zahvaljujemo našim studentima Matiji Mediju, Karlu Maletiću i Matteu Greguriću, studentima druge i treće godine, na izvrsnom predstavljanju Geodetskog fakulteta, pokazujući svoje stručno znanje.

Treći dan obilježila je panel diskusija o značaju žena u geodeziji, razlikama u plaćama između spolova te spremnosti studenata za ulazak u poslovni svijet nakon završetka studija.

Svim sudionicima i organizatorima dodijeljene su diplome, označivši kraj susreta. Diplomu za sudjelovanje preuzela je članica studentskog zbora Natali Vulić, a zbor je u znak zahvalnosti diplomu i pehar poklonio Fakultetu.

S radošću iščekujemo ponovni susret na RGSM u Novom Sadu 2025. godine

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close