Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

3. Dani karijera Geodetskog fakulteta

Dana 1. i 2. lipnja 2023. održani su 3. Dani karijera studenata Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a po prvi puta uživo u dvorani Brijuni Zagrebačkog Velesajma.

3. Dan karijera Geodetskog fakulteta otvorio je dekan Geodetskog fakulteta, prof. dr. sc. Almin Đapo, nakon čega su se studentima i poslodavcima obratili prof. dr. sc. Siniša Mastelić-Ivić, predsjednik AMCA-Geof udruge, Adrijan Jadro, dipl. ing. geod., član upravnog odbora Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, Vedran Car, dipl. ing. geod., predsjednik Udruge geodetsko – geoinformatičke struke – Hrvatske udruge poslodavaca, Antonio Šustić, dipl. ing. geod., ravnatelj Državne geodetske uprave, te izv. prof. dr. sc. Ante Marendić, voditelj Centra za razvoj karijera Geodetskog fakulteta.

Prvog dana 14 tvrtki iz područja geodezije i geoinformatike na štandovima i putem prezentacija upoznalo je prisutne studente s poslovima kojima se bave, kako funkcioniraju, kakav profil djelatnika traže te što se od njih očekuje. Studentima su se predstavili: Državna geodetska uprava, GEODATA Projekt d.o.o., Geoprojekt d.d. Opatija, IGEA d.o.o. , Ericsson Nikola Tesla d.d., Geodetski zavod Rijeka d.o.o. , Hidrocibalae , Prehnit d.o.o. , Hrvatski hidrografski institut, Zavod za fotogrametriju d.d. , Geofocus d.o.o., List Labs, Usus Fructus d.o.o. i Tehnomehanik d.o.o. Također su održana dva zanimljiva karijerna predavanja: „Životopis i razgovor s poslodavcem“ i „Pristup i članstvo u Hrvatskoj komori ovlaštenih inženjera geodezije“ koja će zasigurno biti od velike pomoći jednoga dana kad naši studenti prime svoju diplomu u ruke.

Drugog dana održan je Remote Sensing Info Day na kojemu su prezentirani projekti i najnovije tehnologije iz područja laserskog skeniranja i daljinskih istraživanja uz sudjelovanje stručnjaka s Geodetskog fakulteta te iz renomiranih domaćih i međunarodnih tvrtki kao što su Geomatika, Riegl, iNovitas, BSF Swissphoto, Phoenix LiDAR Systems, Vexcel te Skyline.

Ovim putem zahvaljujemo partnerima Centra za razvoj karijera (DGU, HKOIG, HUP, AMCA-Geof), predavačima, tvrtkama i njihovim predstavnicima na 3. Danu karijera kao i studentima Geodetskog fakulteta i kolegama koji su prisustvovali Danu karijera te omogućili ovakvo lijepo i korisno druženje.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close