Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Dani hrvatskih geodeta – XX. Susreti – nagrađen Fakultet i ugledni profesori

Od 04. do 05. svibnja 2023. u Hotelu Medena, kod Trogira, u organizaciji Hrvatskog geodetskog društva, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, održani su Dani hrvatskih geodeta – XX. Susreti. XX. susreti su održani 50 godina od prvih koji su se održali 1973. na Plitvicama, obilježeno je 70 godina samostalnoga djelovanja Hrvatskoga geodetskog društva i 100. godište glasila društva časopisa Geodetski list. Na skupu je bilo nazočno oko 800 sudionika!

Na skupu su dodijeljene nagrade zaslužnima za zasluge i doprinos općem napretku, položaju i ugledu Hrvatskoga geodetskog društva te promicanje njegovih vrijednosti, položaja i ugleda. Nagrade su dodijeljene Geodetskom fakultetu i pojedinim profesorima, i to, akademiku geodetske struke prof. dr. sc. Petru Krešimiru Čoliću (posthumno), prof. dr. sc. Miodragu Roiću i profesoru emeritusu dr. sc. Zdravku Kapoviću.

Povelja zahvalnosti Hrvatskoga geodetskog društva Sveučilištu u Zagrebu – Geodetskom fakultetu za osobito vrijedan i zapažen rad u društvenom organiziranju, stručnom usavršavanju i znanstvenostručnom doprinosu potpore rada Hrvatskoga geodetskog društva. Nagradu je u ime Fakulteta primio dekan, prof. dr. sc. Almin Đapo.

Zlatna plaketa Hrvatskoga geodetskog društva za izuzetne zasluge i doprinos općem napretku, položaju i ugledu Hrvatskoga geodetskog društva te promicanje njegovih vrijednosti, položaja i ugleda dodjeljuje se posthumno jedinom akademiku geodetske struke prof. dr. sc. Petru Krešimiru Čoliću. Nagradu je preuzela supruga Vesnu Čolić Cvrlje.

Zlatna plaketa Hrvatskoga geodetskog društva za izuzetne zasluge i doprinos općem napretku, položaju i ugledu Hrvatskoga geodetskog društva te promicanje njegovih vrijednosti, položaja i ugleda dodjeljuje se prof. dr. sc. Miodragu Roiću. Nagradu je preuzeo prof. dr. sc. Miodrag Roić.

Zlatna plaketa Hrvatskoga geodetskog društva za izuzetne zasluge i doprinos općem napretku, položaju i ugledu Hrvatskoga geodetskog društva te promicanje njegovih vrijednosti, položaja i ugleda dodjeljuje se profesoru emeritusu dr. sc. Zdravku Kapoviću. Nagradu je preuzeo profesor emeritus dr. sc. Zdravko Kapović.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close