Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Erasmus+ mobilnost nastavnog osoblja Geodetskog fakulteta na Inženjerskom fakultetu Sveučilišta u Aleksandriji

U okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107) mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja između država sudionica u programu i partnerskih država za razdoblje mobilnosti od 19.12.2022. do 31.05.2023., nastavnici Geodetskog fakulteta prof. dr. sc. Željko Bačić, izv. prof. dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić i asistentica Iva Cibilić, mag. ing. geod. et geoinf. od 13. do 17. ožujka 2023., boravili su na Inženjerskom fakultetu (Faculty of Engenering) Sveučilišta u Aleksandriji u Egiptu.

Tijekom boravka na Svečilištu u Aleksandriji predstavljena je djelatnost i ustroj Geodetskog fakulteta, studijski programi koji se izvode na Fakultetu, znanstveni i stručni projekti te aktivnosti u sklopu međunarodne suradnje.

Prof. dr. sc. Željko Bačić održao je četiri predavanja: “Spatial Data Infrastructure: geospatial data acquisition and metadata, interoperability, SDI objectives and components, evolution of SDIs; Smart cities, concept, technical, organizational and social aspects”. Osim na Arhitektonskom odjelu, predavanje na temu “Overview of Croatian land administration system – registration and planning i SDI in Croatia: the role of INSPIRE, SDI portals, institutional agreements, users” održano je na Odsjeku za Geodeziju Sveučilišta u Aleksandriji.

Izv. prof. dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić i asistentica Iva Cibilić, mag. ing. geod. et geoinf. održale su radionicu kartiranja razine buke u gradu Aleksandriji koja je uključivala predavanja izv. prof. Vesne Poslončec-Petrić (“Overview of the Croatian cartographic model with an emphasis on official thematic maps; Crowdsourcing and application in Cartography”), terensku izvedbu mjerenja razina buke na dogovorenom području te obradu, analizu vizualizaciju dobivenih rezultata. Na radionici su sudjelovale studentice diplomskog studija Arhitekture.

Domaćini su nas upoznali sa Arhitektonskim odjelom i kampusom, a osim stručnih posjeta, bilo je prilike i za razgledavanje grada te ugodno druženje s prof. Hany Ayad i prof. Dina Saadallah. Sveučilište u Aleksandriji je partner na Erasmus+ SEED4NA projektu.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close