Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Državna geodetska uprava domaćini Simpozija EUREF 2022

U virtualnom okruženju je od 26. do 28. svibnja 2021. godine održan godišnji EUREF simpozij čiji je domaćin bila Slovenija. Simpoziju je prisustvovalo oko 150 sudionika iz 30 zemalja.

EUREF (Reference Frame Sub-commission for Europe) je potkomisija za globalne i regionalne geodetske mreže pri Međunarodnom udruženju za geodeziju – IAG (International Association of Geodesy). Osnovni cilj EUREF-a je uspostava i održavanje Europskih referentnih sustava, izgradnja i održavanje mreže GNSS referentnih stanica mreže EPN (EUREF Permanent Network) čiji je dio i Hrvatska s pet stanica iz vlastite GNSS mreže – CROPOS. EUREF također razvija strategije i tehnologije za realizaciju geodetskih referentnih sustava te provodi niz drugih aktivnosti.

Zadnji dan simpozija otkriven je domaćin Simpozija EUREF 2022. Suorganizatori skupa 2022. godine su Državna geodetska uprava i Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U ime domaćina skupu su se obratili predstavnici suorganizatora glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek i dekan Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Almin Đapo. Više o simpoziju može se naći na poveznici https://euref2021.si/


Vijest i slike preuzeti s: Državna geodetska uprava – Predstavnici Državne geodetske uprave prisustvovali međunarodnom Simpoziju EUREF 2021. (gov.hr)

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close