Font Kontrast

ZATVORI

HRPRES on-line konferencije 2. Earth Observation Summit i Eyes on Earth Roadshow

Službeni skup Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije održati će se u formi video-konferencije 2. i 3. lipnja. Riječ je modificiranim konferencijama istog naziva koje su se inicijalno trebale održati u Zagrebu u istom terminu.

2. Earth Observation Summit organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, EO4GEO projekt i EO4GEO projektni tim Geodetskog fakulteta. EO Summit će okupiti predstavnike javnog sektora te akademske i gospodarske zajednice povezanih s daljinskim istraživanjima, pogotovo Copernicus programom, u cilju multidisciplinarnog sagledavanja problematike razvoja potrebnih vještina i znanja, odnosno alata i kurikuluma usmjerenim definiranju novih profila zanimanja u EO i bliskim područjima na razini Europe.

Eyes on Earth Roadshow je događanje koje su DG EASME i DG GROW (sada DG DEFIS) ugovorili s konzorcijem tvrtki iz Nizozemske u cilju promicanja EU Copernicus programa opažanja Zemlje u pet gradova u EU. Tri Roadshow-a održana su u Darmstadtu, Rotterdamu i Tallinu, a otkazano je događanje u Bukureštu. U dogovoru s predstavnicima Europske komisije, kao podrška EO Summitu, događanje u Zagrebu je presloženo u on-line mod zadržavši sve elemente koje je moguće organizirati na taj način.

Više informacija i link za registraciju dostupno je na web-stranicama Summit-a i Roadshow-a.

Kontakt e-mail adresa: info@eosummit-zagreb.eu

Vrijeme: 02/06/2020 10:00 – 03/06/2020 17:00

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close