Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Materijali Povjerenstva za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Svjesni smo da je ova akademska godina bila iznimno zahtjevna i stresna zbog epidemiološke situacije, ali i potresa u Zagrebu. Studenti su se morali vrlo brzo prilagoditi novonastaloj situaciji, usvojiti nove oblike odvijanja nastave, ograničene resurse, a mnogi se suočiti i s neizvjesnošću oko daljnjega studiranja. Sve je ovo itekako utjecalo na mentalno zdravlje studenata, a dodatni utjecaj imat će i gospodarska kriza koja nam vjerojatno predstoji.

Grad Zagreb je 5. svibnja ove godine osnovao Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba koje je u svoj program uključilo i poseban dio namijenjen studentskoj populaciji.

Sveučilište u Zagrebu podržava ove aktivnosti na dobrobit naših studenata. Stoga Vas pozivamo i najljepše molimo da svoje studente upoznate s materijalima koje je Povjerenstvo izradilo posebno za njih, a nalaze se u privitku. U materijalima se nalaze i kontakti ustanova kojima se studenti u slučaju potrebe mogu izravno obratiti.

1 – Uvodno pismo

2 – Prilagodba na studentski život i akademske obaveze

3 – Briga o sebi

4 – Stres i Anksioznost

5 – DEPRESIJA

6 – POREMEĆAJI HRANJENJA

7 – ADHD

8 – Popis kontakata i aplikacija za mentalno zdravlje

9 – Ovisnosti

10 – Upitnici

11 – Literatura

Glorija priča IX – Prijateljstvo

Priručnik Radim na sebi

Slika preuzeta s: People vector created by freepik – www.freepik.com

 

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close