Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Objavljen GEOBIZ vodič: How to implement PBL into learning process

U okviru Erasmus+ CBHE GEOBIZ projekta kojeg koordinira tim Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, objavljen je praktičan vodič „How to implement PBL into a learning process“. Autor publikacije je prof. dr. sc. Branko Božić sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a urednici su izv. prof. dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić i prof. dr. sc. Željko Bačić sa Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

U publikaciji „How to implement PBL into a learning process“ autor na jednostavan način, potkrijepljen primjerima, predstavlja metodologiju problemskog učenja i kako se ona implementira u nastavni proces. Iako je ovaj vodič usmjeren prvenstveno na područje geodezije i geoinformatike, prikazana metodologija i upute mogu se implementirati u cijelom STEM području, pa i šire te predstavlja konkretan i vrijedan doprinos procesu učenja u visokom obrazovanju, a kao jedan od rezultata projekta sa zadovoljstvom ga predstavljamo javnosti uz zahvalu profesoru Božiću na angažmanu i trudu.

Podsjetimo, Erasmus+ projekt izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju „Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics“ – GEOBIZ realiziran od 2019.-2022. i imao je za cilj unaprijediti praktične dijelove nastavnih kolegija iz područja geoinformatike, čiji su sadržaji posebno izloženi brzim tehnološkim promjenama. Rješenje je pronađeno u jačanju suradnje poslovnog i akademskog sektora te uključivanju tvrtki u nastavni proces. Kako korištenjem praktičnih slučajeva iz prakse poduzeća pripremljenih za izvođenje praktičnog dijela nastave, tako i kroz uvođenje problemskog učenja u pristup toj praktičnoj, ali i teorijskoj nastavi. Sveučilište u Beogradu, Građevinski fakultet pod vodstvom prof. Branko Božić zaslužan je za uvođenje problemske nastave u nove i modernizirane kolegije nastale projektom GEOBIZ. Uz 25 novih ili moderniziranih kolegija i uspostavljenu suradnju između partnerskih sveučilišta i poslovnih tvrtki, rezultat projekta je i ovaj praktični vodič o implementaciji problemskog učenja u nastavni proces.

Direktna poveznica na „How to implement PBL into a learning process“ nalazi se na web stranici GEOBIZ projekta.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close