Font Kontrast

ZATVORI

Održan prvi radni sastanak za provedbu Twinning projekta u Republici Moldovi

Dana 6.7.2020. u prostorijama Državne geodetske uprave održan je prvi radni sastanak za provedbu Twinning projekta čiji je cilj uspostaviti održivu infrastrukturu prostornih podataka u Republici Moldovi.

Međunarodni konzorcij za provedbu projekta čine Državna geodetska uprava (nositelj), Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, GIS Competence Center Agencija za poduzetništvo Kraljevine Nizozemske, Nizozemski katastar, Glavni ured za geodeziju i kartografiju Republike Poljske i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) kao tijelo za administrativnu i financijsku podršku u provedbi.

Projekt je ukupne vrijednosti 1,8 milijuna eura i provodit će se 26 mjeseci, a glavni korisnik projekta je Agencija za zemljišne odnose i katastar Republike Moldove. Na projektu će sudjelovati 23 stručnjaka iz Hrvatske, Nizozemske i Poljske koji će osigurati prijenos znanja i iskustava iz područja provedbe Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP), doprinijeti uspostavi održivog NIPP-a u Republici Moldovi.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close