Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Održana je završna konferencija o klimatskim promjenama projekta Change we care za hrvatske partnere

U sklopu Change we care EU projekta, na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je završna konferencija Klimatske promjene u obalnom i prijelaznom području. Konferenciju su u suradnji s Geodetskim fakultetom organizirali projektni partneri, JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije. Projekt je koordinirao Institut za morske znanosti (CNR-ISMAR), a provodio ga je u suradnji s još deset talijanskih i hrvatskih partnera.

Osnovni cilj ove konferencije je osvijestiti javnost o potrebama djelovanja u cilju zaštite od klimatskih promjena te osmisliti i objediniti zajedničke akcije s drugim projektima koji se bave klimatskim promjenama koje će imati za cilj ublažavanje posljedica klimatskih promjena a ujedno ih i uvrstiti u novo EU programsko razdoblje, 2021.-2027. Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta, odnosno izrađeni su planovi prilagodbe na klimatske promjene za tri pilot područja na području Republike Hrvatske: Delta Neretve, Kaštelanski zaljev i rijeka Jadro i Vransko jezero. Također je predstavljen prijedlog Zajedničkog akcijskog plana i budućih aktivnosti za projekte iz osi Safety and Resilience (program Italija Hrvatska) vezanih uz prilagodbu na klimatske promjene.

Više o projektu i održanoj konferenciji možete saznati na službenoj stranici JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije ili putem vijesti koje su prenijeli sljedeći mediji: Jutarnji listDalmatinski portalportal grada Kaštela.

 

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close