Font Kontrast

ZATVORI

Održana radionica Open Data Life Cycle projekta TODO – Twinning Open Data Operational

U okviru H2020 projekta TODO – Twinning Open Data Operational u petak, 30. listopada 2020. uspješno je održana radionica o životnom ciklusu otvorenih podataka. 

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, izvorno planirana organizacija na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je otkazana, a 88 sudionika iz preko 10 zemalja radionicu su pratili uživo putem ZOOM aplikacije. 

Cilj radionice bio je proširiti spoznaje i pružiti nova znanja iz područja otvorenih podataka, što je i tema projekta TODO čiji je koordinator Geodetski fakultet.  

Vrhunski stručnjaci iz Europe i Sjedinjenih Američkih Država podijelili su svoja bogata znanja iz svijeta otvorenih podataka kroz predavanja o životnom ciklusu otvorenih podataka, ekosustavima i EU politikama otvorenih podataka, upravljačkim i regulatornim okvirima otvorenih podataka, Otvorenoj Vladi, Europskom portalu podataka te istraživačkim projektima u području otvorenih podataka. 

Cjeloviti program i prezentacije sudionika možete pogledati na web stranici projekta: https://todo-project.eu.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close