Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Zimska škola GeoCLIC Erasmus+ projekta (Zagreb, 5. – 9. 2.2024.)

U okviru GeoCLIC Erasmus+ projekta, na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u tijeku je zimska škola sa sudionicima s pet partnerskih sveučilišta: Vrije Sveučilište iz Brisela (Belgija), Politehničko sveučilište u Valenciji (Španjolska), Sveučilište primijenjenih znanosti Weihenstephan-Triesdorf (Njemačka), Sveučilište u Nikoziji (Cipar) i Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska).

Zimska škola traje od 5. do 9. veljače 2024. a glavna tema zimske škole je tehnička obuka u sudionika u GIS-u i daljinskim istraživanjima za potrebe praćenja klimatskih promjena s naglaskom na primjenu u poljoprivredi.

S Geodetskog fakulteta na zimskoj školi sudjeluju Dubravka Maurer, Iva Cibilić, Andrea Miletić i Karlo Kević dok je u utorak 6.2.2024. izv. prof. dr. sc. Mateo Gašparović u sklopu Zimske škole održao predavanje na temu “Remote sensing application in Agriculture”.

Zimska škola završava konferencijom „National and transnational dissemination conference on CCM and experience of first LTTAs“ koja je okupila 50-tak sudionika iz privatnog, javnog i akademskog sektora koji se profesionalno bave ovom temom.

Podsjetimo, glavni cilj GeoCLIC Erasmus+ projekta je povećati analitičke i profesionalne vještine među studentima  kako bi poboljšali svoje kompetencije u upravljanju klimatskim promjenama korištenjem GIS-a i alata za daljinsko istraživanje. Voditelj GeoCLIC GEOF tima je prof. Željko Bačić, a više o projektu dostupno je na web stranicama: http://geoclic.be/.

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close