Font Dyslexic Kontrast

ZATVORI

Zavod za primijenjenu geodeziju

Predstojnik zavoda za primijenjenu geodeziju je doc. dr. sc. Loris Redovniković.
Zamjenik predstojnika zavoda za primijenjenu geodeziju je izv. prof. dr. sc. Ante Marendić.

Nastavna, znanstvenoistraživačka i stručna djelatnost odvijaju se u okviru katedri kao sastavnica Zavoda.

Djelatnici Zavoda aktivno sudjeluju u radu Tehničkog odbora TO 172 Optika i optički instrumenti te TO 211 Geoinformacije/Geomatika pri Hrvatskom zavodu za norme (HZN).

Zavod je podijeljen na katedre:

Katedra za instrumentalnu tehniku

Osnovna djelatnost Katedre za instrumentalnu tehniku je nastava iz područja geodetskih mjernih instrumenata i drugih senzora, metoda terenskih i laboratorijskih mjerenja, preciznih geodetskih mjerenja, katastarske izmjere, detaljne izmjere zemljišta te ispitivanja i umjeravanja geodetskih mjerila i drugih mjernih uređaja. Pored nastavnih aktivnosti, djelatnici Katedre provode znanstvenoistraživačku i stručnu djelatnost. Djelatnici Katedre uključeni su u rad Laboratorija za mjerenja i mjernu tehniku.

Pročelnik katedre je prof. dr. sc. Mladen Zrinjski.

Ostali članovi katedre su:

Katedra za inženjersku geodeziju

Stručni rad Katedre obuhvaća različite poslove iz područja inženjerske geodezije: probna ispitivanja mostova, nadvožnjaka, vijadukata i ostalih građevinskih konstrukcija (Maslenički most, Krčki most, Dubrovački most, Most Krka i dr.), uspostavljanje geodetskih osnova za potrebe projektiranja, izgradnje, kontrole i praćenja mostova i tunela (Stari Maslenički most, vijadukt Zečeve drage, tunel Mala Kapela i dr.), te različite vrste inženjerskih i ostalih geodetskih poslova (iskolčenje prometnica, parcelacija zemljišta, 3D izmjera raznih objekata za potrebe njihove obnove i sl.).

Pročelnik katedre je izv. prof. dr. sc. Ante Marendić.

Ostali članovi katedre su:

Katedra za upravljanje prostornim informacijama

Katedra za upravljanje prostornim informacijama se bavi uređenjem zemljišta, gospodarenjem zemljištem, upravljanjem zemljištem, katastrom itd. Za čimbenike iz javnog sektora i gospodarstva u zemlji i inozemstvu (npr. Svjetska banka, katastarske agencije, ministarstva i uprave) izrađene su studije i ekspertize po kojima su provođene reforme katastra. U svim aktivnostima Katedre uključeni su studenti koji na taj način stječu iskustvo za što kvalitetniji ulazak u praksu.

Pročelnik katedre je prof. dr. sc. Siniša Mastelić-Ivić.

Ostali članovi katedre su:

Katedra za zemljomjerstvo

Osnovna djelatnost Katedre za zemljomjerstvo je nastava iz područja geodetskih mjernih uređaja te metoda terenskih i laboratorijskih mjerenja, katastarske izmjere, izmjere zemljišta i izrade topografsko-katastarskih planova. Pored nastavne djelatnosti, djelatnici katedre uključeni su u rad Laboratorija za mjerenja i mjernu tehniku.

Pročelnik katedre je prof. dr. sc. Đuro Barković.

Ostali članovi katedre su:

Laboratorij za mjerenja i mjernu tehniku

Mjerni laboratorij službeno je otvoren 1964. godine, kao posebna jedinica tadašnjega Geodetskog zavoda Geodetskog fakulteta, pod nazivom Laboratorij za mjerenja i mjernu tehniku. Tada je Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, zahvaljujući razvoju mjernog laboratorija i nizu originalnih konstrukcija, bio među prvima u Europi u praktičnoj nastavi optike i geodetskih mjernih instrumenata. Zaposlenici laboratorija razvijaju nove metode i uređaje za ispitivanje i umjeravanje geodetskih instrumenata i pribora u skladu s međunarodnim i nacionalnim normama.

Voditelj laboratorija je prof. dr. sc. Đuro Barković.
Zamjenik voditelja laboratorija je prof. dr. sc. Mladen Zrinjski.

Ostali članovi laboratorija su:

Saznajte više

Podijelite na:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close