Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
3. međunarodni doktorski seminar iz područja geodezije, geoinformatike i geoprostora (IDS3GEO)
napisao/la geof webmaster - Četvrtak, 16 Svibanj 2019, 08:54
 

U Centru za napredne akademske studije Sveučilišta u Zagrebu u Dubrovniku je 14. svibnja započeo s radom 3. međunarodni doktorski seminar iz područja geodezije, geoinformatike i geoprostora (IDS3GEO). Cilj seminara je internacionalizacija poslijediplomskog doktorskog studija geodezije i geoinformatike na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, umrežavanja i povezivanja sa znanstvenicima i studentima iz svijeta te realizacije zajedničkih istraživanja i pokretanja projekata. Seminar organizira Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Tehničkim univerzitetom u Münchenu (Njemačka), Katoličkom univerzitetom u Levenu (Belgija) i Rektoratom Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnji seminar je okupio 30 doktoranada, znanstvenika i profesora iz Austrije, Belgije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, Španjolske i Hrvatske, koji će od 14.-17. svibnja predstaviti svoja istraživanja, kroz diskusije razmijeniti spoznaje i na taj način usmjeriti i potaknuti istraživački rad studenata. Više informacija o seminaru dostupno je na web stranici seminara http://science.geof.unizg.hr/ids2019/

 

 
Slika GEOF webmaster
Održan Kick-off sastanak projekta "LABIRINT - Razvoj i izrada standarda zanimanja, kvalifikacija i studijskih programa u geodeziji i geoinformatici"
napisao/la geof webmaster - Petak, 10 Svibanj 2019, 09:46
 

U vijećnici AGG-a u srijedu, 8. svibnja, održan je Kick off sastanak projekta "LABIRINT - Razvoj i izrada standarda zanimanja, kvalifikacija i studijskih programa u geodeziji i geoinformatici". Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" financiranog od strane Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a partneri na projektu su Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu te Institut za razvoj obrazovanja. Sastanku su prisustvovali svi članovi povjerenstava uključenih u projekt od strane nositelja, partnera i vanjskih suradnika te se time označio službeni početak standardizacije geodetske i geoinformatičke struke u Republici Hrvatskoj.

Program sastanka je u prilogu.

Slika GEOF webmaster
Copernicus Hackathon Zagreb 2019
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 8 Svibanj 2019, 14:35
 

U sklopu promocije Copernicus Hackathona Zagreb 2019 najavljujemo nastup prof. Ž. Bačića i asistenta Z. Nevistića danas na 4. programu HTV-a u 13.30 sati.

 

 

 
Slika GEOF webmaster
EuroSDR PhD Award 2019
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 15 Travanj 2019, 15:19
 

European Space Data Research Association objavila je natječaj za dodjelu nagrade EuroSDR PhD Award 2019. Prepoznajući koliko su recentne doktorske disertacije doprinijele razvoju geoinformatičke znanosti u kontekstu nacionalnih kartografskih i katastarskih agencija u cilju promicanja suradnje između nacionalnih agencija i akademske zajednice i poticanja istraživačkih aktivnosti mladih znanstvenika od 2016. godine se dodjeljuje godišnja nagrada za najbolju doktorsku disertaciju u području geoinformatičke znanosti. Više o predmetnom natječaju i rokovima za prijavu možete naći ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Natječaj za akademsku mobilnost u 2019. godini (drugi krug)
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 10 Travanj 2019, 15:20
 

Poštovani,

 

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2019. godini (drugi krug) sa sljedećim mogućnostima razmjene (detaljnije u samom natječaju):

b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu

c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima)

Natječaj je objavljen na sveučilišnim stranicama, http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/.

 

Podsjećamo da se kandidati za stavke b) i c) prijavljuju online, nakon čega svoje prijave dostavljaju matičnim sastavnicama sukladno internom roku sastavnice.

Također podsjećamo, sukladno tekstu Natječaja, da su sastavnice obvezne pri internoj objavi ovoga natječaja objaviti popis kriterija po kojima će vršiti rangiranje prijava svojih kandidata te isti dostaviti Sveučilištu uz prijave.

 

Rokovi za prijavu:

·         za kandidate: kandidati se mogu prijaviti online do zaključno 6. svibnja 2019. Kandidati dostavljaju svoju online prijavu zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom svojim matičnim sastavnicama koje određuju interni rok za prijavu. Važna napomenaonlineobrazac dostupan je za printanje do roka do kojeg je online prijava dostupna kandidatima (do 6. svibnja), a ne do roka do kojeg sastavnice dostavljaju svoje rangliste.

·         za sastavnice:  sastavnice dostavljaju natječajnu dokumentaciju kandidata i rang-liste Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu isključivo na staff@unizg.hr do zaključno utorka 14. svibnja 2019.

 

Odluku o raspisu natječaja možete pročitati ovdje.

Natječaj možete pročitati ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Pravilnik o poslijediplomskom doktorskom studiju geodezije i geoinformatike
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 8 Travanj 2019, 13:49
 

Poštovane i poštovani,

Pravilnik o poslijediplomskom doktorskom studiju geodezije i geoinformatike možete pročitati ovdje.