Preskoči vijesti

Vijesti

Slika GEOF webmaster
Završna konferencija BESTSDI i NatRisk Erasmus+ projekata
napisao/la geof webmaster - Četvrtak, 22 Kolovoz 2019, 14:26
 

Nakon tri godine napornog i uspješnog rada, dva Erasmus+ projekta iz područja jačanja kapaciteta u području visokog obrazovanja, BESTSDI i NatRisk projekt, privode se kraju. Postignuti rezultati ovih projekata biti će predstavljeni na zajedničkoj Završnoj konferenciji koja će se održati 3.-5. rujna 2019. na Građevinskom fakultetu i na Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Razlog organiziranja zajedničke završne konferencije leži u činjenici da su projektni timovi BESTSDI i NatRisk projekata prepoznali povezanost koja se oslanja na prostorne podatke te potrebu izgradnje standardizirane infrastrukture prikupljanja, pohrane i razmjene prostornih podataka kako bi se omogućila učinkovita uporaba prostornih podataka u što širem području ljudske djelatnosti, poput upravljanja prirodnim katastrofama, što je slučaj s NatRisk projektom.

Završna konferencija bit će i prilika za prezentaciju rezultata istraživanja provedenog na europskoj razini o zahtjevima suradnje akademskog i poslovnog sektora u cilju uspostave učinkovite infrastrukture prostornih podataka, koje su proveli zajednički BESTSDI projekt i European Spatial Data Research association (EuroSDR).

Više informacija o Završnoj konferenciji BESTSDI i NatRisk Erasmus+ projekata te program konferencije i registracijski obrasci dostupni su na: http://bestsdi.eu/528-2/.

 
Slika GEOF webmaster
Prof. emer. Miljenko Lapaine ICA Honorary Fellow
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019, 15:21
 

Prof. Emer. Miljenko Lapaine was elected as an Honorary Fellow of the ICA in recognition of his many outstanding contributions to the International Cartographic Association and for his exceptional promotion of cartography at international level.

 
Slika GEOF webmaster
Natječaj za dodjelu Nagrade Geodetskog fakulteta i Nagrade dekana Geodetskog fakulteta
napisao/la geof webmaster - Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019, 13:37
 

U svrhu poticanja rada i zalaganja studenata u svladavanju nastavnog gradiva i postizanju što boljeg uspjeha u nastavi te u svrhu poticanja znanstvenog i kreativnog rada, studentima Geodetskog fakulteta dodijelit će se nagrade za postignut odličan uspjeh, odnosno za najbolje pisane radove.

Više o uvjetima natječaja možete pročitati ovdje.

 
Slika GEOF webmaster
Poziv na okrugli stol projekta GEOMSAT, petak, 12.7.2019. u 11 sati
napisao/la geof webmaster - Srijeda, 10 Srpanj 2019, 06:34
 
Okrugli stol projekta "Istraživanje recentnih regionalnih i lokalnih geodinamičkih procesa na području Republike Hrvatske primjenom suvremenih satelitskih geodetskih metoda (GEOMSAT)" održat će se u petak, 12. srpnja 2019. s početkom u 11 sati u predavaonici 121 na 1. katu Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kačićeva 26. 
 
Cilj okruglog stola je upoznati zainteresiranu javnost i znanstvenu zajednicu o napretku i smjerovima projektnog istraživanja. Bilo bi nam zadovoljstvo da svojim dolaskom te sudjelovanjem u raspravi doprinesete uspješnoj realizaciji projekta "GEOMSAT". 
 
Više informacija na http://geomsat.geof.hr.
 
Slika GEOF webmaster
111. OGC Technical Committee + EO Summit + EO4GEO Progress Meeting
napisao/la geof webmaster - Nedjelja, 23 Lipanj 2019, 14:49
 

  

U Leuvenu, Belgija, od 24.-28 lipnja 2019. istovremeno se održavaju 111TH OGC TECHNICAL COMMITTEE, prvi eoSUMMIT i treći EO4GEO Progress Meeting. Navedena događanja okupiti će više od 300 stručnjaka koji će na navedenim skupovima raspravljati o različitim aspektima uporabe podataka i servisa opažanja zemlje iz svemira. Na navedenim skupovima, kao članovi EO4GEO konzorcija sudjeluju i predstavnici Geodetskog fakulteta, prof. dr. sc. Željko Bačić i doc. dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić. Više o navedenim skupovima možete naći na web stranicama http://ogcmeet.org/ i http://www.eo4geo.eu/eo-summit/ .