Vijesti

Započela realizacija Erasmus+ BESTSDI projekta

 
 
Slika GEOF webmaster
Započela realizacija Erasmus+ BESTSDI projekta
napisao/la geof webmaster - Subota, 19 Studeni 2016, 12:30
 

Erasmus+ Key Action 2 Capacity Building in Field of Higher Education projekt pod nazivom „Western Balkans academic education Evolution and professional's sustainable training for spatial data infrastructures“ – BESTSDI, nositelj kojeg je Sveučilište u Zagrebu a neposredni provoditelj Geodetski fakultet započeo je s realizaciom 15. listopada 2016. Projektni tim s Geodetskog fakulteta čine prof.dr.sc. Željko Bačić (voditelj projekta), doc.dr.sc. Vesna Poslončec-Petrić, doc.dr.sc. Dražen Tutić, prof.dr.sc. Damir Medak i dr.sc. Danijel Šugar.

Ovaj skoro milion eura vrijedan projekt financiran od strane Europske unije objedinio je konzorcij sastavljen iz timova s 21 fakulteta sa 16 sveučilišta iz 9 europskih država (Albanije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Njemačke, Srbije i Hrvatske) te podizvoditelje iz Švedske.

Cilj projekta je razviti i implementirati  kurikulume iz područja infrastrukture prostornih podataka (IPP) za tri skupine studijskih programa, geodezije i geoinformatike, tehničke studije koji su također pružatelji temeljnih podataka za IPP i studije koji su prvenstveno korisnici podataka IPP-a.

Obilježavanje početka projekta i uvodna radionica održati će se u Zagrebu od 14.-16. studenog 2016. godine.