Vijesti

Uloga geodetske operative u izgradnji NIPP-a u kontekstu donošenja Zakona o NIPP-u i ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

 
 
Slika GEOF webmaster
Uloga geodetske operative u izgradnji NIPP-a u kontekstu donošenja Zakona o NIPP-u i ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju
napisao/la geof webmaster - Utorak, 10 Rujan 2013, 12:06
 

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, pored redovite akademske naobrazbe za geodetske i geoinformatičke stručnjake, pruža i cijeli niz programa cjeloživotnog obrazovanja. Između ostalog, za akademsku godinu 2013./2014., pripremljena je radionica (serija predavanja) iz područja implementacije novog Zakona o nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka (NIPP), izgradnji te ulozi geodeta i drugih struka u izgradnji NIPP-a, odnosno uloge tijela javne vlasti uz prikaz međunarodnih iskustava implementacije NIPP-a u susjednoj zemlji članici EU (Slovenija).

Navedena radionica uvrštena je u Program stručnog obrazovanja Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije za 2013./2014., i prema Usklađenom jednogodišnjem programu stručnog usavršavanja za razdoblje 01. travnja 2013 do 31. ožujka 2014. godine nositelja Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, predmetnoj aktivnosti su dodijeljena 2 boda (od čega oba iz zakonske regulative).

Radionica će se održati 12. 09. 2013. s početkom u 15.00 sati, na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kačićeva 26 u predavaonici 117 (1 kat), a predavači su priznati stručnjaci u području NIPP-a iz Hrvatske prof.dr.sc. Željko Bačić i dr. sc. Vesna Poslončec-Petrić te Slovenije doc.dr.sc. Božena Lipej.

Više o radionici možete pronaći ovdje ili poslati upit na strucno.usavrsavanje@geof.hr.